Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji Tarča o aferah in možnosti reorganizacije vlade ...

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji Tarča o aferah in možnosti reorganizacije vlade.  

»Ta vlada je v tem tednu uredila povprečnine za 212 slovenskih občin. Dosegli smo sporazum in dogovor. Ta vlada uspešno, hitro, učinkovito, rekordno v zgodovini te države odpravlja posledice strahovite naravne nesreče.  Danes smo sprejeli malo delavsko ustavo, katere sporočilo je jasno – priden, zadovoljen, motiviran delavec je v ponos podjetju in steber družine. Dalo bi se govoriti še o številnih drugih pridobitvah. Ukvarjamo se tudi z zdravstveno izboljšavo, nadgradnjo sistema in to kar učinkovito,« je v oddaji Tarča poudaril vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic.

Očitki, da je vladajoča koalicija zaradi notranjih trenj neučinkovita, so neutemeljeni, je jasen Sajovic: »V tej državi ustvarjamo klimo, občutek, da ni vse prav, če ni vsak dan nekaj narobe. Če ni afere, jo pa potenciramo in si jo izmislimo 

Pri tem gre tudi za odvračanje pozornosti od afer, ki pa so zaskrbljujoče, mnoge prav zaradi tega tudi ne dobijo svojega epiloga, še dodaja Sajovic: »Bistvo dogodkov v tem tednu je samo preusmerjanje pozornosti od afere, kjer so ljudi na Darsu našli z roko v marmeladi. Mi smo siti teh afer, ki se ne razčistijo – od trgovine z orožjem, Patrie, do vohljanja po računih, mask, ventilatorjev. Ves ta kraval je preprosto zato, ker delamo, ker se trudimo in zato, da se preusmeri pozornost od korupcije, odprava katere bi morala biti naša prva naloga,« je poudaril. 

V spremenjenih razmerah potrebujemo predvsem čim večjo učinkovitost

»Razmere v tej državi so se korenito spremenile s poplavami in drugimi izzivi. Malo je odgovornih politikov, ki so pripravljen priznati, da je zato ,sprememba, in iti k večji učinkovitosti. In ideja o rekonstrukciji vlade je korak k temu,« je o morebitni rekonstrukciji vlade povedal Sajovic.

Možnost rekonstrukcije je predsednik vlade dr. Robert Golob omenil kmalu za tem, ko so nedavne spremembe v ministrskih vrstah že pripeljale do pozitivnih rezultatov pri odpravljanju posledic poplav: »S spremembo v vodstvu ministrstva za naravne vire je zgodbo prevzela ministrica, ki skrbi za infrastrukturo. Izplačila, ki se prej tedne in tedne niso dogodila, so se zgodila v 10 dneh in šlo je 100 milijonov evrov v slovenske ceste in vodotoke,« je kot primer navedel Sajovic.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo