Poslanec Svobode mag. Dean Premik je bil gost v v oddaji 24ur zvečer.

Poslanec Svobode mag. Dean Premik je bil gost v v oddaji 24ur zvečer.

Uvodoma je poslanec Gibanja Svoboda Dean Premik pojasnil, zakaj bo referendumski dan 27. novembra, ne pa skupaj z lokalnimi volitvami: »Žal nas bo referendumski dan stal štiri milijone evrov, ker referendumi niso združljivi z lokalnimi volitvami. Gre za dva različna sistema volilnih komisij. Ravno zaradi zavlačevanja SDS z vlaganjem podpisov, referendumi ne morejo biti skupaj s predsedniškimi volitvami. Kljub številnim volilnim nedeljam je pomembno, da na referendumu glasujemo 3 x ZA«.

Vsi tirje zakoni so bili upravičeno sprejeti po nujnem postopku. Zakon o vladi je nujen za njeno večjo operativnost, novela zakona o dolgotrajni oskrbi je nujna, ker je izvajanje dolgotrajne oskrbe po trenutnem zakonu nemogoče. Zakon o RTV pa je nujen zato, tako Premik, »ker je z vsakim mesecem slabše. Gledanost pada, zato se mudi. Ne dramatiziram. Samo trende moramo pogledati, takšnega padca še nismo doživeli«.

Še enkrat je spomnil na zavajanja v referendumski kampanji SDS: »Direktor RTV Slovenija je v zadnjih tednih pozival vlado za višji RTV prispevek. In ravno SDS v referendumski kampanji zavaja, da zakon vsebuje zvišanje prispevka«.

Podpora vladnim spremembah zakona o vladi, noveli zakona o RTV Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi bo tudi glas za svobodo, demokracijo in solidarnost – zato 27. novembra 3 x ZA.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo