»SDS se boji, da bi ta vlada dejansko naredila vse, kar je obljubila,« je v oddaji 24ur zvečer referendumske zahteve opozicijske SDS komentirala poslanka Gibanja Svoboda Tereza Novak.

»SDS se boji, da bi ta vlada dejansko naredila vse, kar je obljubila,« je v oddaji 24ur zvečer referendumske zahteve opozicijske SDS komentirala poslanka Gibanja Svoboda Tereza Novak. Strinjala se je, da je referendum sicer vrhunec demokracije, a ne če se ga zlorablja za ozke strankarske interese, kot to počne SDS.

»Volitve, ki so jasno pokazale, kaj želi večina, niso tako dolgo nazaj, da bi se lahko sprenevedali, da to kar počne SDS, zdaj ni oviranje vlade,«  je dejala. Po njenih besedah referendumske zahteve SDS o vladnih zakonih o RTV Slovenija, o vladi in o dolgotrajni oskrbi kažejo, da SDS očitno ne more razumeti, da ni več v vladi: »In da je treba vsaki novi vladi pustiti, da se organizira na način, kot misli, da je najboljše. Še posebej zdaj, ko imamo toliko izzivov za prihodnost.«

»Gibanje Svoboda je na zadnjih volitvah zelo jasno zmagalo. Dobilo je mandat, da ureja stvari v Sloveniji. In na referendumu so trije zakoni, ki jih je predlagala vlada,« je dodala. Vlada pod vodstvom Roberta Goloba je te tri in druge zakone pripravila z  namenom, da bi v Sloveniji začeli živeti v bolj demokratični skupnosti, v bolj svobodni državi, usmerjeni v prihodnost.

»Kot kaže, bomo morali ljudje, ki imamo dovolj parlamentarnega nagajanja, s tremi ‘ZA’ še enkrat potrditi te zakone,« je poudarila. Po njenih besedah je ironično, »da SDS, ki je v zadnjem letu svojega mandata za nedoločen čas v naši upravi zaposlila 1000 ljudi, večinoma podpornikov SDS, zadaj očita vladi, da birokracijo bogati z idejo o treh novih ministrstvih«.

Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je sprejela prejšnja koalcija ni izvedljiv in je brez zagotovljenih finančnih virov. »Zato je vlada dr. Roberta Goloba predlagala novelo, ki zakon zamika za eno leto, da bomo lahko s strokovnjaki poiskali rešitve in predvsem našli denar, da bomo zakon lahko izvajali

Za konec je poudarila, da »vlada dela dobro, ljudje to tudi vidijo, prepičana sem, da bomo v Svobodi z zmago na referendumih zopet pokazali, da smo zmagali na volitvah in SDS bo to morala sprejeti.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo