»Ves čas iščemo rešitve. Naše javne zdravstvene mreže v 30-40 letnih nismo prilagajali razvoju. Če preberemo stavkovne zahteve, je to stavka za višje plače zdravnikov,« je v intervjuju za Mladino ...

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel v intervjuju za Mladino.

»Ves čas iščemo rešitve. Naše javne zdravstvene mreže v 30-40 letnih nismo prilagajali razvoju. Če preberemo stavkovne zahteve, je to stavka za višje plače zdravnikov,« je v intervjuju za tednik Mladina dejala ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel. Poudarila je, da zdravniška stavka ni dobra za nikogar, še posebej pa ne za paciente.

Dodala je, da je ministrstvo že sprejelo številne spremembe zdravstvene politike, sama pa se ne ukvarja s tem, ali gre za reformo ali zgolj za majhne spremembe: »Male spremembe, če so prave, so pot v stabilen in vzdržen sistem.« Kot je še dejala, uredba, ki je bila sprejeta prejšnji teden, presega 200 strani in vsebuje številne ukrepe za izboljšanje dostopnosti prebivalstva do zdravstvenih storitev, nastala pa so v soglasju s številnimi akterji v zdravstvu.

Celoten intervju si lahko preberete v tedniku Mladina.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo