Predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah v intervjuju za Večer o delovanju stranke in njenega podmladka, evropskih volitvah in svojih razlogih za vstop v politiko. 

Predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah v intervjuju za Večer o delovanju stranke in njenega podmladka, evropskih volitvah in svojih razlogih za vstop v politiko. 

Poklicno pot začel kot voznik na veleposlaništvu 

»Čeprav sem si začetek svoje kariere predstavljal drugače, se je prav tam začela tudi moja politična pot. Takratna veleposlanica Ksenija Škrilec ni le odpirala mladim možnosti učenja in pridobivanja izkušenj, temveč je zavestno prevzemala vlogo mentorice. Ne glede na to, da sem bil zaposlen kot voznik, sem opravljal tudi druga dela in bil vključen v ekipo, kjer je bilo možno. Pridobil sem poglobljen pogled v diplomacijo in politiko v mednarodnem okolju. Ob tem se je razvijala moja želja za delo v politiki. Želel sem dejavno sodelovati pri spremembah doma, in ko se je konec leta 2020 pokazala priložnost, sem se odločil za vrnitev v Slovenijo. V državnem zboru sem delal pri projektu slovenskega predsedovanja Svetu EU kot del ekipe za strateško komuniciranje, kar mi je omogočilo vpogled v delovanje slovenskega političnega ustroja. Ob ustanovitvi stranke Gibanje Svoboda sem videl, da so mi njihove vrednote blizu. Začutil sem, da je to priložnost, da izkoristim svoj potencial. V stranki sem se potem dokazal s svojim delom, zaradi česar so mi tudi zaupali vodenje podmladka Gibanje Svoboda Mladi.« 

Mladi aktivno vključeni v delo stranke

»Naše teme so tudi teme stranke, dobro utemeljene rešitve pa so implementirane. V stranki smo dobro pozicionirani in smo aktivno vključeni v procese odločanja. Mladi člani stranke, ki so sodelovali pri pisanju programa stranke pred državnozborskimi volitvami, so to počeli z namenom, saj so bile tako upoštevane tudi njihove ideje. Že od samega začetka torej enakovredno sodelujemo v stranki, imamo predstavnika v izvršnem odboru stranke in pet predstavnikov v svetu stranke. Na zadnjih lokalnih volitvah je bilo 21 naših kandidatov izvoljenih za občinske svetnike, po celotni državi smo imeli 14 nosilcev list. Tudi sam sem bil nosilec liste v svojem okraju v Murski Soboti, prav tako zdajšnji podžupan Mestne občine Murska Sobota. Ne samo, da si tega želimo, temveč smo že večkrat dobili potrditev, da stranka tudi na evropski  volitvah računa na nas.«  

 Matejeva izjava iz intervjuja tudi Večerov »Bob dneva« 

 »Če pogovor med nami kdaj nanese na ideološka vprašanja, ga raje prekinem. Na drugi strani se moramo osredotočiti na skupne cilje, ki jih ni malo, med njimi so prav gotovo podnebne spremembe in stanovanjska problematika.« Tako bomo, kot je prepričan Matej Grah, povrnili zaupanje v politiko.  

 Celoten intervju lahko preberete tukaj

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo