Poslanec in vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji 24ur zvečer o napovedani interpelaciji zoper ministrico Sanjo Ajanović Hovnik ter o morebitnih drugih spremembah na položajih ...

Poslanec in vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic v oddaji 24ur zvečer o napovedani interpelaciji zoper ministrico Sanjo Ajanović Hovnik ter o morebitnih drugih spremembah na položajih ministrov.  

»Interpelacija je lepa priložnost, da se v tem razgretem obdobju dajo na mizo dejstva, razčistijo očitki. Na podlagi dejstev, ki bodo pošteno in iskreno predstavljena na interpelaciji, bomo sprejeli odločitev,« meni vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. Zaradi očitkov, ki jih je v zadnjih desetih dneh deležna ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, je največja opozicijska stranka napovedala vložitev interpelacije zoper ministrico.

Sajovic pri tem poudarja, da zgolj medijski odziv in zgodbe preprosto niso dovolj, da bi se lahko pravilno odločili.  Na medijske odzive je bilo v tem času tudi cel kup popravkov in demantijev: »Dejstev ni na mizi, na mizi so številne, med seboj tudi nasprotujoče si govorice,« je opozoril vodja poslanske skupine Svoboda.  

Službeno pot ministrice smo preučili, bila je v dobro Slovenije

»V poslanski skupini smo razčistili in pregledali prvo zgodbo, potovanje ministrice v New York. Pot je bila v dobro Slovenije, službena, nujna,« je jasen Sajovic in nadaljuje: »Pri nakupu kart se je pokazalo, da so službe pomotoma rezervirale dve karti, plačali pa seveda, tako kot je prav, eno samo. Tako da bo strošek letalske poti bistveno nižji, kot je bilo objavljeno v medijih in to dokazano in prikazano z dokumenti,« je povedal Sajovic.  

Glede očitkov v povezavi z razpisom o opolnomočenju nevladnih organizacij  je Sajovic poudaril,  »da razpis mora biti  v maksimalno  javno korist. Vsi smo pogledovali proti  mnenju Komisije za preprečevanje korupcije. Gospa ministrica je 22. 9., torej pred izbruhom afere, KPK že sama prosila in vprašala za mnenje,« je razložil.  

V Svobodi nas bolj kot imena zanimajo rezultati

»Zdi se nam pomembno, da Slovenke in Slovenci jemo zdravo, preverjeno hrano. Tu odpustki in napake niso dovoljeni. Prav tako smo  že tedne in tedne poslušali očitek, da na področju vodotokov v zadnjih 30 letih v Sloveniji nismo storili dovolj. Razmisleki o večji učinkovitosti so razumljivi. V poslanski skupini smo z ministroma, razen na teh področjih, korektno in normalno sodelovali,« je Sajovic komentiral to, da naj bi se Vlada RS v prihodnjih dneh poslovila tudi od ministrice za kmetijstvo in ministra za naravne vire in prostor.  

Kljub nekaterim področjem, kjer bi si v Svobodi želeli še več previdnosti in učinkovitosti, je Sajovic jasen: »Država je že pomagala več kot 14 tisoč zaposlenim. Danes je bilo gospodarstvu izplačanih 38 milijonov evrov pomoči. Centri za socialno delo so že izplačali skoraj 20 milijonov evrov. Vsak po 5 milijonov sta prizadetim že izplačala Rdeči križ in Karitas. Vlada torej po poplavah ukrepa učinkovito, mi pa gremo z veliko željo reševati probleme ljudi naprej.« 

Poudarja, da še nikdar v zgodovini ni bilo po katerikoli naravni nesreči izplačanih toliko sredstev in tako hitro, kot pod trenutno vlado: »Ta vlada je bistveno hitrejša in učinkovitejša kot vse dosedanje slovenske. Trudili se bomo, da bomo še bolj učinkoviti 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo