»Danes se bližamo prelomnici, kjer se lahko vsi sprašujemo, v kakšni Evropi želimo živeti. Slovenci ne smemo podcenjevati vloge, ki jo moramo imeti v Bruslju, zato je tako pomembno, koga tja pošljemo in s kakšnimi nameni.«

Predsednik Gibanja Svoboda in Vlade dr. Republike Slovenije dr. Robert Golob.   

Slovenija je v tem trenutku ponovno spoštovana članica Evropske unije in s kandidati in kandidatkami za evropske volitve, ki jih predlaga Gibanje Svoboda, bo tako tudi ostalo. Kandidatki in kandidatke za poslanke in poslance evropskega parlamenta so sedanja evropska poslanka Irena Joveva, sedanji minister za obrambo Marjan Šarec, direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, poslanka Tamara Vonta, predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk, poslanka Janja Sluga in poslanec Uroš Brežan. Gibanje Svoboda bo za evropskega komisarja predlagalo bivšega predsednika računskega sodišča, Tomaža Vesela.

Danes se bližamo prelomnici, kjer se lahko vsi sprašujemo, v kakšni Evropi želimo živeti.

Matej Grah prihaja iz Prekmurja, njegovo srce bije za mlade in za regijo, iz katere prihaja. V prostem času je izvrsten šahist. Poslanko Tamaro Vonta poznamo še iz njenih novinarskih časov, danes zagovarja svobodo medijev in človekove pravice. Tamara Evropo spoznava peš in s kolesom. Uroš Brežan je svojo politično pot začel kot župan v Posočju,nato je bil minister za okolje in prostor, zdaj je poslanec Državnega zbora. Njegova tema sta varovanje okolja in voda.  Aleksandra Merla širna Slovenija pozna kot vrhunskega strokovnjaka za ginekologijo in porodništvo, v svoji karieri pa je že bil tudi poslanec Državnega zbora. Pravi, da ima Slovenija kljub vsemu dobro javno zdravstvo in odlične strokovnjake.  Maša Kociper je nekdanja poslanka Državnega zbora, danes je zaposlena kot državna sekretarka v Kabinetu predsednika Vlade. Njena tema so čuvanje demokracije in zagovarjanje njenih vrednot ter boj proti populizmom vseh barv. Maša je tudi mediatorka in prisega, da je umirjena mediacija pravilen način reševanja konfliktov.  Irena Joveva prihaja z Jesenic. Irena je bila najprej novinarka – tako uspešna in prodorna, da je leta 2014 dobila stanovsko nagrado Čuvaj/Watchdog za dosežke mladih novinarjev. Potem jo je pot zanesla v politiko, kjer je v aktualnem mandatu evropskega parlamenta evropska poslanka Gibanja Svoboda. Vojko Volk je danes državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade, sicer pa izkušen in strokovno izjemno podkovan diplomat, ki se je v svoji karieri posvečal človekovim pravicam ter nacionalni in mednarodni varnosti. Marjan Šarec je svojo politično pot začel kot župan Kamnika, ustanovil je svojo stranko, bil predsednik Vlade Republike Slovenije, danes je obrambni minister. Marjan je akademsko izobraženi dramski igralec, po duhu in srcu pa vesel človek. Janja Sluga je dolgoletna poslanka Državnega zbora, v tem sklicu predsednica Mandatno–volilne komisije, prihaja pa s celjskega.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo