Evropska poslanka in kandidatka Svobode na prihajajočih evropskih volitvah Irena Joveva se je v podcastu Z Jovevo na TI pogovarjala z Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec.  

»Vsak od nas spreminja svet, tako ali drugače. Ampak strahopetci, neuvidevneži in samozadostneži ga spreminjajo na slabše. Pogumni, odločni, vztrajni ljudje, ki razumejo pomen skupnosti, pa ga spreminjajo na boljše. Danes je ob meni strah in trepet desnice na referendumih, bivša štipendistka fundacije nekdanjega predsednika ZDA Barracka Obame, Slovenka leta 2022, direktorica Inštituta 8. marec in zdaj na čelu velike kampanje My Voice, My Choice.«  

Tako je Evropska poslanka in kandidatka Svobode na prihajajočih evropskih volitvah Irena Joveva napovedala svojo prvo gostjo na podcastu Niko Kovač.  

Joveva je v pogovoru odprla številna družbena vprašanja, od enakosti spolov, stereotipov, pravic žensk, dotaknili pa sta se tudi Nikinega otroštva, dela ter dela Inštituta 8. marec, vključno s trenutno aktualno kampanjo My voice, my choice za varen in dostopen splav po celotni Evropi.  

Vabljeni, da podcast poslušate v celoti. Dostopen je na platformi Youtube ter Spotify in Apple podcasts.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo