Evropska poslanka Irena Joveva je bila danes že v prvem krogu volitev izvoljena za podpredsednico politične skupine Renew Europe.  

»V izjemno čast mi je, da so mi že v drugem mandatu kolegice in kolegi izkazali tako zaupanje. To pomembno vlogo prevzemam s ponosom in odgovornostjo, zavedajoč se izzivov, ki nas čakajo v novem mandatu Evropskega parlamenta. Rezultat glasovanja razumem tudi kot priznanje mojemu dosedanjemu delu. Hvaležna sem za izkazano zaupanje in obljubljam, da bom z vso predanostjo opravljala svoje naloge za skupno dobro vseh državljank in državljanov Evropske unije,« je zapisala v odzivu po volitvah.  

To pomembno vlogo prevzemam s ponosom in odgovornostjo, zavedajoč se izzivov, ki nas čakajo v novem mandatu Evropskega parlamenta.

Skupina Renew Europe v Evropskem parlamentu pod svojim okriljem združuje evropske levo sredinske liberalne stranke, del te družine je tudi Gibanje Svoboda. Na mesto predsednice je bila včeraj ponovno izvoljena Francozinja Valérie Hayer, Irena Joveva pa se tako pridružuje še 7 kolegom podpredsednikom in podpredsednicam skupine. 

V Gibanju Svoboda Ireni izrekamo iskrene čestitke ob izvolitvi na ta položaj. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo