V Gibanju Svoboda to obžalujemo, saj bi čas, denar in energijo raje usmerili v skupno pripravo boljše zakonodajne rešitve.

Odziv Gibanja Svoboda na referendumsko pobudo glede dolgotrajne oskrbe.

Poteza največje opozicijske stranke je bila na nek način pričakovana, saj so si očitno našli nov konjiček – poleg manipulacij, ki so jih vešči, tudi vlaganje pobud za referendum. V Gibanju Svoboda to obžalujemo, saj bi čas, denar in energijo raje usmerili v skupno pripravo boljše zakonodajne rešitve – rešitve, ki bi upoštevala vse pomisleke stroke, ki že dlje časa opozarja, da je Zakon o dolgotrajni oskrbi, kakršnega je sprejela prejšnja koalicija, neizvedljiv. A mnenje stroke največje opozicijske stranke očitno ne zanima, tako kot jim očitno ni mar, da se bodo zaradi njihove poteze v septembru najranljivejšim skupinam podražile storitve oskrbe, kar smo s sprejeto novelo zakona želeli preprečiti.

Želimo si, da bo čas počitnic za največjo opozicijsko stranko obdobje resnega premisleka, ali jim bo v prihodnje pomembneje delati v dobro ljudi, ali le tekmovati v političnih obračunavanjih. V Gibanju Svoboda smo optimisti in verjamemo v politično zrelost, kjer lahko tudi različno misleči sedemo za skupno mizo in skupaj poiščemo najboljše rešitve za družbo, ki si jo delimo levi, desni, drugačni.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo