Izvršni odbor in svet Gibanja Svoboda sta za vodjo volilnega štaba Marte Kos imenovala Terezo Novak.

Izvršni odbor in svet Gibanja Svoboda sta za vodjo volilnega štaba kandidatke za predsednico Marte Kos imenovala Terezo Novak. Tereza je po izobrazbi je univerzitetna diplomirana filozofinja, ki je dvajset let delala v nevladnem sektorju. Kot izvršna direktorica je vodila Slovensko filantropijo. Na listi Gibanja Svoboda je kandidirala v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad 2 in bila na volitvah 24. aprila 2022 izvoljena v Državni zbor.

»Počaščena sem, da me je tako izjemna oseba, kot je Marta Kos, izbrala za vodjo volilnega štaba na predsedniških volitvah. S ponosom prevzemam to vlogo,« je dejala Tereza Novak. »Državljanke in državljani Slovenije si zaslužimo prvič žensko na predsedniškem mestu in to prav to izjemno široko, razumno, odprto, pogumno, ponosno, srčno žensko, zaradi katere bomo lahko še s toliko večjim zanosom vsem povedali, od kod prihajamo. Čas je za predsednico, ki zna oceniti, kaj je prav in kaj ni, kaj je v dobro vseh nas in kaj ni. Potrebujemo predsednico, ki razume, da smo kljub razlikam lahko enotni in da smo vsi mi ta lepa Slovenija. Potrebujemo predsednico, ki se zna modro in suvereno odločati v naše skupno dobro, da bomo v Sloveniji vsi, kljub razlikam, radi doma. To je Marta Kos.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo