27. novembra bomo na referendumih odločali o treh pomembnih zakonih. Odločali bomo o tem, ali želimo neodvisno RTV, dostojno starost in učinkovito vlado.

27. novembra bomo na referendumih odločali o treh pomembnih zakonih. Odločali bomo o tem, ali želimo neodvisno RTV, dostojno starost in učinkovito vlado. Odgovor treh koalicijskih strank – Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov in Levice, ki smo skupaj in enotno stopile v referendumsko kampanjo, je jasen. Glasovali bomo 3xZA!

Referendum je eno od ključnih orodij demokracije in zavedamo se, da morajo biti državljanke in državljani o tem, o čem bodo na referendumih odločali, dobro obveščeni. Zavedamo se svoje odgovornosti in dolžnosti, da volivkam in volivcem ponudimo celovite in verodostojne informacije. Zato smo vzpostavili spletno stran www.3XZA.si, na kateri boste med drugim našli:

  • podrobna pojasnila, zakaj glasovati 3xZA!,
  • odgovore na ključna vprašanja glede referendumskih tem,
  • povezave do zakonov, o katerih bomo odločali na referendumih, v celoti,
  • novice, povezane z refendumsko kampanjo,
  • povzetke medijskih nastopov naših predstavnikov v okviru referendumske kampanje,

Pomembno je, da se referendumov udeležimo, k čemur pozivajo tudi vsi trije predsedniki koalicijskih strank.

Dr. Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda
Hvala, ker boste 27. novembra trikrat odločno obkrožili ZA. Vse, kar delamo, delamo za PRIHODNOST Slovenije. Z vami, državljankami in državljani, gradimo stabilnost, sodelovanje in napredek. Politiki, ki razdvaja in ustvarja izredne razmere, napovedujemo konec.

Tanja Fajon, predsednica Socialnih demokratov
Sodelujmo ZA spremembe na bolje! Naša obljuba ljudem je bila jasna: drugačno prihodnost bomo oblikovali skupaj. Prihodnost, v kateri bo zagotovljena svoboda medijev, njihova avtonomija in finančna samostojnost. Prihodnost, v kateri bo poskrbljeno za varno starost vseh, in kjer bo mogoče na te izzive odgovarjati bolj hitro in učinkovito.”

 Luka Mesec, koordinator Levice
“ZA demokratično solidarno in odprto družbo. Na volitvah 24. aprila smo se skupaj odločili, da želimo živeti v demokratični, solidarni in odprti družbi. Pol leta kasneje se na vas obračam s prošnjo, da vladi na referendumih 27. 11. z glasom 3xZA omogočite, da takšno prihodnost tudi skupaj zgradimo. Prvi glas ZA bo RTV končno iztrgal iz krempljev politike in ga vrnil v službo javnosti. Drugi glas ZA bo omogočil, da v Sloveniji končno dobimo stanovanjsko in podnebno politiko. Tretji glas ZA pa nam bo dal zeleno luč, da s sistemom dolgotrajne oskrbe postanemo družba medgeneracijske solidarnosti.”

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo