Na predčasnem glasovanju za letošnje lokalne volitve v Občini Radenci je prišlo v sredo, 16. novembra, do hude kršitve volilne zakonodaje.

Na predčasnem glasovanju za letošnje lokalne volitve v Občini Radenci je prišlo v sredo, 16. novembra, do hude kršitve volilne zakonodaje. Kot je razvidno iz uradnega zaznamka Občinske volilne komisije, je v sredo okoli 13 ure županski kandidat Roman Leljak prišel v pisarno tajnice volilne komisije Sabine Gutalj. Nepooblaščeno in nezakonito je iz kupa glasovnic vzel eno nežigosano glasovnico za župane, odšel v sosednjo pisarno ter na njej obkrožil svoje ime. To nežigosano glasovnico je fotografiral in fotografijo kasneje objavil na družabnem omrežju. Glasovnico je pozneje raztrgal. 

 

Gre za hudo kršitev volilne zakonodaje, saj je nepooblaščena oseba dobila nezakonit dostop do volilnega material in lahko pod vprašaj postavi zakonitost županskih volitev v Občini Radenci. Gibanje Svoboda je danes že poslalo pritožbo Občinski volilni komisiji, dogodek pa zaradi težje kršitve naznanilo tudi ministrstvu za notranje zadeve. 

 

Na tej povezavi si lahko ogledate uradni zaznamek Občinske volilne komisije v Radencih v katerem je kršitev podrobno opisana. 

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.