Na predčasnem glasovanju za letošnje lokalne volitve v Občini Radenci je prišlo v sredo, 16. novembra, do hude kršitve volilne zakonodaje.

Na predčasnem glasovanju za letošnje lokalne volitve v Občini Radenci je prišlo v sredo, 16. novembra, do hude kršitve volilne zakonodaje. Kot je razvidno iz uradnega zaznamka Občinske volilne komisije, je v sredo okoli 13 ure županski kandidat Roman Leljak prišel v pisarno tajnice volilne komisije Sabine Gutalj. Nepooblaščeno in nezakonito je iz kupa glasovnic vzel eno nežigosano glasovnico za župane, odšel v sosednjo pisarno ter na njej obkrožil svoje ime. To nežigosano glasovnico je fotografiral in fotografijo kasneje objavil na družabnem omrežju. Glasovnico je pozneje raztrgal. 

 

Gre za hudo kršitev volilne zakonodaje, saj je nepooblaščena oseba dobila nezakonit dostop do volilnega material in lahko pod vprašaj postavi zakonitost županskih volitev v Občini Radenci. Gibanje Svoboda je danes že poslalo pritožbo Občinski volilni komisiji, dogodek pa zaradi težje kršitve naznanilo tudi ministrstvu za notranje zadeve. 

 

Na tej povezavi si lahko ogledate uradni zaznamek Občinske volilne komisije v Radencih v katerem je kršitev podrobno opisana. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo