Boj z revščino še ni končan. Močna socialna država je recept za uspeh in tega se v Gibanju Svoboda zavedamo in tako tudi delujemo.

17. oktober je mednarodni dan boja proti revščini. V Sloveniji revščine še nismo izkoreninili in je razširjena bolj, kot bi si to želeli.

Ker so za Gibanje Svoboda na prvem mestu ljudje, je koalicija že sprejela določene ukrepe, ki so namenjeni predvsem najranljivejšim družbenim skupinam, saj jih te najbolj potrebujejo, še posebej v času draginje, s katero se soočamo.

  • Pred kratkim je vlada dr. Roberta Goloba sprejela uredbo, v kateri je določila merila za določanje energetsko revnih gospodinjstev. Tako bomo še lažje in učinkoviteje pomagali najranljivejšim.
  • V boju zoper draginjo je vlada za vso populacijo regulirala cene energentov in znižala DDV na njihove cene. Za najranljivejše skupine pa so namenjeni še dodatni energetski dodatki, s katerimi bodo lažje poravnali stroške ogrevanja. Prav tako smo za splošno populacijo za obdobje treh mesecev podvojili znesek otroških dodatkov.
  • Državni zbor je sprejel zakon, ki ga je predlagala vlada, s katerim smo zamrznili cene šolske prehrane ter cene oskrbnin v dijaških in študentskih domovih.

Boj z revščino še ni končan. Močna socialna država je zagotovilo za uspeh in tega se v Gibanju Svoboda zavedamo ter tako tudi delujemo.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.