»Novelo nujno potrebujemo za izvajanje ukrepov, s katerimi bomo lahko zagotovili, da v digitalni dobi noben prebivalec ali prebivalka Republike Slovenije ne bo zapostavljen oziroma izključen,« je ...

»Novelo nujno potrebujemo za izvajanje ukrepov, s katerimi bomo lahko zagotovili, da v digitalni dobi noben prebivalec ali prebivalka Republike Slovenije ne bo zapostavljen oziroma izključen,« je na seji državnega zbora poudarila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh. Novela zakona o digitalni vključenosti, ki jo je pripravilo ministrstvo, namreč vzpostavlja mehanizem, ki bo ranljivim skupinam omogočil izposojo računalniške opreme, ki je nujna za digitalno vključenost.

Omenjeni zakon nastaja kot alternativa digitalnim bonom, ki niso bili ciljni, saj niso upoštevali socialnega položaja posameznih skupin. Poslanka Svobode Tereza Novak je tako poudarila, da bomo z novelo dosegli prav to – »da bodo ukrepi ciljno usmerjeni, ažurni in učinkoviti ter predvsem namenjeni tistim, ki jih najbolj potrebujejo«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo