Vlada že od poletja sprejema povezane, med seboj dopolnjujoče se ukrepe za blažitev energetske draginje.

Vlada že od poletja sprejema povezane, med seboj dopolnjujoče se ukrepe za blažitev energetske draginje. Ti vsak zase kažejo svojo pomembnost, gledani v celoti pa pokažejo pravo sliko in prispevek k doseganju vladnega cilja: oblikovati predvidljivo in varno okolje za potrošnike, gospodarstvo in državo ter zanesljivo in cenovno dostopno oskrbo z energenti.

Pri tem nas ne vodi všečnost pač pa izvedljivost. Ukrepi so premišljeni, ciljani, strukturirani in ažurni. Zasledujejo ravnovesje in vzdržnost javnih financ, ki sta pomembna za blaginjo prebivalstva in razvojni preboj Slovenije po krizi.

Vlada se je odločila najprej poskrbeti za gospodinjstva. Ukrepi, ki jih je sprejela za blaženje draginje naslavljajo celotno prebivalstvo, socialno najšibkejši pa so deležni dodatnih pomoči, saj jih zaradi njihove ranljivosti tudi potrebujejo.

Ukrepi blaženja draginje za vse državljane

Ukrep za družine z otroki

Draginjski otroški dodatek, ki je namenjen tudi aktivno zaposlenim prebivalcem, ki skrbijo za svoje otroke. Zanj je namenjenih 63 milijonov evrov.

Ukrepi za socialno ogrožene

Ukrepi na področju izobraževanja

Blaženje cen hrane

Visoke cene hrane je vlada posredno naslovila z ukrepi za blaženje energetske draginje, saj cene energentov poganjajo inflacijo. Prav tako je za zniževanje cen sprejela dodatne ukrepe.

Skrbimo za dobro kondicijo gospodarstva

Ker je blaginja ljudi odvisna od kondicije gospodarstva, je vlada v dialogu s podjetniki oblikovala tudi pomoč podjetjem.

Višino pomoči, ki bo gospodarstvu namenjena v prihodnjem letu, pa je dr. Robert Golob ocenil na 1,5 milijarde evrov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo