Državni zbor je potrdil nujne spremembe zakona o državni upravi. Z njimi se namreč uveljavlja zakon o vladi, ki je prinesel uspešno rekonstrukcijo ministrskega zbora pod vodstvom dr. Roberta Goloba.

Državni zbor je potrdil nujne spremembe zakona o državni upravi. Z njimi se namreč uveljavlja zakon o vladi, ki je prinesel uspešno rekonstrukcijo ministrskega zbora pod vodstvom dr. Roberta Goloba. Sprejete spremembe poleg pristojnosti posameznih ministrstev dodatno urejajo tudi možnost prenosa krajevne pristojnosti pri odločanju upravnih enot s preobremenjene enote na manj obremenjeno.

Jožica Derganc, poslanka Svobode: »Sprejetje zakona o vladi in posledično zakona o državni upravi se je odložilo zaradi referenduma, kjer pa je bila volja ljudstva jasna. Po številnih blokadah SDS so na koncu odločili volivci, ki so zakon o vladi podprli, s čimer sta začeli veljati tako povečanje števila ministrstev kot reorganizacija posameznih ministrskih resorjev.«

Poleg tega je državni zbor sprejel tudi novelo zakona o kmetijstvu, ki podrobneje določa posebni upravni postopek z namenom izvajanja nove kmetijske politike. Dodatno novela prinaša spremembe pri poimenovanju izrazov in ukrepov skupne kmetijske politike ter druge rešitve, ki so vezane na plačila in evidence ter delovanje varuha v verigi preskrbe s hrano.

Franc Props, poslanec Svobode: »Predvsem je pomembno, da novela zakona o kmetijstvu prinaša poenostavitev in racionalizacijo postopkov. S pomočjo digitalnih rešitev se tako zmanjšuje administrativno obremenitev kmetijskih gospodarstev in organov ter učinkoviteje izvaja ukrepe z vzpostavitvijo novih evidenc in izboljšanjem obstoječih.«

Sicer na vladi in pristojnem ministrstvu opozarjajo, da bo v prihodnosti potreben razmislek o sprejetju novega zakona o kmetijstvu, ki bi odpravil v minulih letih nakopičene težave, izboljšal pravni položaj kmeta ter hkrati natančneje začrtal strateško arhitekturo slovenskega kmetijstva.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo