Tamara Vonta in mag. Dean Premik se udeležujeta zasedanja Palramentarne skuščine Sveta Evrope. 

Tamara Vonta in mag. Dean Premik se udeležujeta zasedanja Palramentarne skuščine Sveta Evrope. 

V Strasbourgu te dni poteka poletno zasedanje Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, ki se ga udeležujeta vodja slovenske delegacije Tamara Vonta in član mag. Dean Premik

V torek, 20. junija, je na pobudo Odbora za politične zadeve in demokracijo potekala razprava o aktualnih političnih razmerah na Poljskem. Uvodničar k tej temi je nastopil nizozemski poslanec Pieter Omtzig. Razpravo je vodila predsedujoča Skupščini, vodja slovenske delegacije in podpredsednica Skupščine Tamara Vonta.  

Danes in jutri bo sicer Parlamentarna skupščina razpravljala še o migracijah, posebnih izzivih, s katerimi se srečujejo Belorusi v izgnanstvu, reformi zakonodaje o človekovih pravicah v Združenem kraljestvu ter o transnacionalni represiji kot naraščajoči grožnji vladavini prava in človekovim pravicam. Razpravljalo se bo tudi o potrebi po celostnem pristopu k zdravstveni oskrbi med javnozdravstvenimi izrednimi razmerami ter o odpravljanju digitalnega razkoraka. V četrtek pa sta na agendi še razpravi o političnih posledicah ruske agresije proti Ukrajini in udeležbi ruskih ter beloruskih športnikov na Olimpijskih igrah v Parizu leta 2024. 

Tokratno zasedanje Parlamentarne skupščine Sveta Evrope je tudi sicer nekoliko bolj slovensko obarvano, Slovenija namreč obeležuje 30. obletnico članstva v tej mednarodni organizaciji. V času zasedanja je v palači Sveta Evrope na ogled tudi razstava o Ustavi v stripu, ki jo je Državni zbor skupaj z Ustavnim sodiščem pripravil ob 20. obletnici sprejetja Ustave Republike Slovenije

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo