Stranka Gibanje Svoboda je nastala 26. januarja 2022, na takratnem kongresu je bil za predsednika Svobode izvoljen dr. Robert Golob za podpredsednico stranke pa mag. Urška Klakočar Zupančič. 

Stranka Gibanje Svoboda je nastala 26. januarja 2022, na takratnem kongresu je bil za predsednika Svobode izvoljen dr. Robert Golob za podpredsednico stranke pa mag. Urška Klakočar Zupančič.

V enem letu delovanja je stranka dosegla številne pomembne mejnike, v državo smo vrnili medsebojno spoštovanje in dialog. Kot pravi predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob »je trdna in povezana skupnost recept za uspeh in premikanje meja mogočega«. Ker je Gibanje Svoboda enotno in povezano, bomo še naprej premikali meje – za boljšo državo, ki si jo zaslužimo. Uspelo nam bo, ker so poleg pravih vrednot v središču Gibanja Svoboda predvsem ljudje, njihovo boljše življenje in svetlejša prihodnost.

Aprila smo slavili na državnozborskih volitvah z rekordno podporo, za Gibanje Svoboda je glasovalo 410.769 volivk in volivcev. Naša poslanska skupina je z 41 poslanci postala največja poslanska skupina v zgodovini samostojne Slovenije. Predsednik stranke dr. Robert Golob je bil 25. maja izvoljen za predsednika  vlade in 1. junija je bila potrjena 15. Vlada Republike Slovenije, v kateri ima Svoboda trenutno 12 ministrov. Uspeli smo na trojnem referendumu. Gibanje Svoboda, ki ima danes približno 3300 članov, je postala tudi stranka terena, osvojili smo štiri županska mesta in več kot 400 svetniških sedežev.

Sprejeli smo številne zakonodajne rešitve, s katerimi smo odpravili škodljive ukrepe prejšnje oblasti. Ljudem smo pomagali s protidraginjskimi ukrepi, sprejeli smo interventni zakon za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu in vzpostavili ambulante za neopredeljene paciente.

A ob rojstnem dnevu naše stranke je bolj kot pregled naših dosedanjih dosežkov pomemben pogled naprej – na projekte, ki jih še moramo izpeljati, da bo Slovenija vrnjena na pot razvoja. Smo v letu reform, za kar še bolj kot kadarkoli potrebujemo močno in povezano skupnost. Oblikovanje zdravstvene in plačne reforme je v teku. Stanovanjska politika, kakovostna dolgotrajna oskrba, zeleni prehod in digitalizacija, so še nekatere glavne točke, na katerih moramo narediti nujne in velike premike.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo