Mineva eno leto odkar so na volitvah izvoljeni poslanci Svobode zasedli svoje sedeže v državnem zboru. Na ustanovni seji 13. maja 2022 je bila za prvo predsednico državnega zbora izvoljena Urška Klako

Mineva eno leto odkar so na volitvah izvoljeni poslanci Svobode zasedli svoje sedeže v državnem zboru. Na ustanovni seji 13. maja 2022 je bila za prvo predsednico državnega zbora izvoljena Urška Klakočar Zupančič, tudi podpredsednica Svobode. Prva med enakimi je ob obletnici trenutnega sklica državnega zbora poudarila, da se »sama in poslanci Svobode zavedamo odgovornosti do volivk in volivcev«. Državni zbor deluje dobro in učinkovito, skupaj z vlado sprejema ukrepe za boljše življenje ljudi. Eden glavnih dosežkov v tem mandatu je zagotovo tudi dvig ravni komunikacije v hramu demokracije. Predsednica je namreč zavezana spoštljivi komunikaciji, kar pa ne pomeni, da ta ni tudi kritična.

V nadaljevanju mandata pa se bomo »vsi v Gibanju Svoboda še naprej trudili, da upravičimo vaše zaupanje. Stojte z nami. Ker mi z vami zagotovo bomo«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo