»Ni dovolj samo govoriti o spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Ključno je, da s svojimi dejanji to uresničujemo tudi v praksi. V prvi vrsti je to dolžnost politike,« je po ...

»Ni dovolj samo govoriti o spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Ključno je, da s svojimi dejanji to uresničujemo tudi v praksi. V prvi vrsti je to dolžnost politike,« je po srečanju,  simbolno na mednarodni dan žensk – 8.  marec, s predstavnicami Inštituta 8. marec poudaril minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Vloga civilne družbe in nevladnih organizacij je za razvoj demokracije izjemno pomembna, zato jim je treba prisluhniti in tudi vključevati v postopke odločanja, nenazadnje je to tudi zaveza vlade, je dejal: »S ponosom lahko rečem, da mi je v čast delati v vladi dr. Roberta Goloba, ki s konstruktivnim dialogom krepi civilno družbo in s partnerskim odnosom z nevladnimi organizacijami sooblikuje demokratičen razvoj naše družbe.«

Minister je prav tako podprl prizadevanja inštituta na področjih odkrivanja in preganjanja spolnih zlorab ter sovražnega govora, kar sodi tudi med prioritete ministrstva.

Minister Poklukar se je zavezal transparentnemu delu in je zato vse organizacije pozval, naj budno spremljajo aktivnosti ministrstva, če bodo morda pri tem opazili kakršnekoli napake, pa naj nanje tudi  opozorijo. 

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.