Predsednik vlade dr. Robert Golob je na seji državnega zbora odgovarjal na poslanska vprašanja. 

Predsednik vlade dr. Robert Golob je na seji državnega zbora odgovarjal na poslanska vprašanja. 

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes predstavil aktivnosti vlade, s katerimi skuša karseda pospešiti priprave na projekt JEK 2.  Vlada se trudi pripraviti vse potrebno, da izvede vse zahtevane postopke umeščanja v prostor in oblikuje finančno konstrukcijo projekta ter poišče potencialne investitorje. Ko bodo ti postopki izpeljani in zaključeni, bo čas za dokončno odločitev o gradnji drugega bloka nuklearke. 

Dr. Robert Golob: »Vlada nadaljuje z vsemi postopki za začetek projekta JEK 2. Končno odločitev bomo sprejeli 2027, ko bomo tudi z referendumom iskali nacionalni konsenz in podporo gradnji 2. bloka.«

Predsednik vlade dr. Robert Golob pa je danes odgovarjal tudi na poslansko vprašanje o infrastrukturnih projektih in zastojih na avtocestah. Poleg investicij v železniško infrastrukturo, kjer se projekti že sedaj pospešeno izvajajo, je premier napovedal še možnost širitve nekaterih cestnih vpadnic v Ljubljano, DARS pa bo preučil tudi učinke morebitne spremembe cenovne politike vinjet v nočnem času.    

Dr. Robert Golob: »Žal je pritisk tovornega prometa na Slovenijo vsako leto večji in morali bomo ukrepat tudi na področju cestne infrastrukture. To je edini način, da bomo določena ozka grla, ki se pojavljajo zaradi osebnega in tovornega prometa, reševali vzporedno s tem, ko bomo premikali tovorni promet na železnice«.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo