Prva obletnica ruske agresije na Ukrajino mineva v žalostnem spoznanju, da obstajajo voditelji, ki še vedno verjamejo, da je vojna prava pot za uresničevanje lastnih ciljev.

Prva obletnica ruske agresije na Ukrajino mineva v žalostnem spoznanju, da obstajajo voditelji, ki še vedno verjamejo, da je vojna prava pot za uresničevanje lastnih ciljev. Civilizacijski dosežek človeštva je, da sta pomoč in podpora žrtvam pri samoobrambi ne samo dovoljeni, ampak tudi moralna obveza vseh, ki zavračajo nasilje. 

Ker se Ukrajinci in Ukrajinke borijo za svojo državo in svobodo, je prav, da jih pri tem podpiramo. Dokler ima ukrajinsko ljudstvo potrebo po vojaški obrambi, je naša moralna dolžnost, da ga podpiramo. V Svobodi smo prepričani, da nimamo pravice, da bi jih silili v rešitve, s katerimi se sami ne strinjajo. Ob tem pa seveda upamo na čimprejšnje končanje agresije in vzpostavitev miru, ki bo trajen. 

Slava Ukrajini!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo