Supervolilno leto je minilo v znamenju zmage. Zmage demokracije in svobode. Volivke in volivci ste večkrat jasno sporočili, da želite politične predstavnike, ki se ne bodo ukvarjali s preteklostjo ...

Supervolilno leto je minilo v znamenju zmage. Zmage demokracije in svobode. Volivke in volivci ste večkrat jasno sporočili, da želite politične predstavnike, ki se ne bodo ukvarjali s preteklostjo in destrukcijo, pač pa bodo konstruktivno delali za svetlo in boljšo prihodnost vseh.

Na aprilskih državnozborskih volitvah ste nam s svojimi glasovi podelili rekordno število poslanskih mandatov. Po dveh letih smo končno dobili vlado, ki se namesto s političnim prevzemom družbenih podsistemov ukvarja z reševanjem kriz in delom za boljšo državo. Do danes nam je uspelo zamejiti draginjo, zaščititi najranljivejše, inflacijo znižati pod evropsko povprečje. Komunkacija z državljani je zopet spoštljiva, umirjena in sproščena. Sprejeli smo interventni zakon za izboljšanje razmer v zdravstvu ter oblikovali razvojno naravnan proračun, ki bo v prihodnjih letih poskrbel za razvojni preboj Slovenije.

Na predsedniških volitvah se sicer kandidatu Gibanja Svoboda dr. Milanu Brglezu ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Kandidatura skupnega kandidata Gibanja Svoboda in Socialnih demokratov je pokazala, da smo se za dobro države na levi sredini pripravljeni povezovati in sodelovati. Končni rezultat na predsedniških volitvah za nas predstavlja zmago, ker so se volivke in volivci drugič v supervolilnem letu izrekli za vrednote, ki jih zagovarjamo tudi v Gibanju Svoboda, ter za prvo predsednico izvolili levosrednisko kandidatko Natašo Pirc Musar. Seveda bomo s predsednico skušali kar najbolje sodelovati.

»Svoboda ZA Slovenijo« je bil slogan, s katerim smo nastopili na lokalnih volitvah. In uspelo nam je, v Slovenijo smo pripeljali Svobodo. Na lokalnih volitvah smo dosegli izjemen rezultat. Čeprav je Gibanje Svoboda mlada stranka, smo postali najmočnejša parlamentarna stranka v polovici mestnih občin in druga najmočnejša parlamentarna stranka po številu vseh izvoljenih svetnic in svetnikov. Dobili smo tudi štiri svoje župane, od tega dva v mestnih občinah. Prav s številom mandatov, ki ste nam jih volivke in volivci namenili, ste nam omogočili, da zgradimo kakovostno lokalno mrežo, ter pokazali, kakšno politiko želite. Še naprej ostajamo zavezani uresničevanju naše vizije demokratične, svobodne in boljše prihodnosti. Tudi v lokalnem okolju.

Ker je opozicija računala, da nas bo z nagajanjem ošibila, je zbrala podpise za referendume na tri vladne zakone. A ker nas pri našem delu vodijo prave vrednote in srčnost, ki ste ju prepoznali tudi volivke in volivci, jim ni uspelo. Nasprotno. Vnovič smo slavili in zagovornikom preteklosti pokazali, da dovolj destruktivnosti in oviranja. Tako ste nam 27. novembra s 3xZA še enkrat prepričljivo potrdili mandat, ki smo ga prejeli aprila, RTV ste osvobodili politike, omogočili učinkovito organizacije vlade ter nam zaupali, da oblikujemo dolgotrajno oskrbo, ki bi poskrbela za dostojno starost.

Drage volivke, dragi volivci, naj se vam na tem mestu še enkrat zahvalimo za zaupanje in vam obljubimo, da bomo še naprej sledili našim vrednotam in viziji boljše države. Ker si jo zaslužimo. Vsi.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo