Verjamemo v svobodo in enake možnosti ne glede na osebne okoliščine.

V Gibanju Svoboda pozdravljamo odločitev Ustavnega sodišča, ki je je odločilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le dve osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta skupaj posvojiti otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije.

Vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba in vsi poslanci Gibanja Svoboda v državnem zboru si bodo po svojih najboljših močeh prizadevali v najkrajšem možnem času pripraviti zakonodajne spremembe in s tem odpraviti neskladje zakona z Ustavo.

Zahteva po enakem obravnavanju istospolno in raznospolno usmerjenih oseb je opredeljena v Ustavi, zato je pomembno, da se ustavno sodišče odločilo, da se že do odprave neustavnosti omogoči, da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo