Vlada je na včeraj sprejela predlog za izločitev ustavnega sodnika dr. dr. Klemna Jakliča iz odločanja v zadevi za oceno ustavnosti zakona o RTV Slovenija in ga poslala Ustavnemu sodišču Republike ...

Vlada je na včeraj sprejela predlog za izločitev ustavnega sodnika dr. Klemna Jakliča iz odločanja v zadevi za oceno ustavnosti zakona o RTV Slovenija in ga poslala Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

V Gibanju Svoboda smo prepričani, da predlog vlade upravičen, saj je Klemen Jaklič ustavni sodnik, ki s svojimi stališči in aktivnostmi v zvezi z ureditvijo javne RTV več kot očitno sledi politiki največje opozicijske stranke, zato lahko upravičeno dvomimo v njegovo objektivno in subjektivno neodvisnost. Njegova jasna opredeljenost do načina ureditve javne RTV pokazala leta 2005 v času takratne referendumske kampanje o zakonu o RTV (ZRTVS-1), ko je volivce kot predstavnik organizatorjev referendumske kampanje aktivno nagovarjal k podpori omenjenega zakona. Kasneje 2006 je bil na predlog poslanske skupine SDS tudi imenovan za člana nadzornega sveta RTV. Omenjene aktivnosti Jakliča, kot v svojem predlogu navaja tudi vlada, presegajo načeloma dovoljeno dejavnost sodnikov in drugih pravnikov, da prispevajo k pravnemu razvoju in napredku.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo