Gibanje Svoboda bo ne glede na vse ostalo zavezano boju proti sovražnemu govoru ter spoštljivi in vključujoči komunikaciji.

Včerajšnje izjave večkrat obsojenega bivšega poslanca SDS Pavla Ruparja o Biserki Marolt Meden, predsednici združenja Srebrna nit in svetovalki Predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, so nedostojne in zavržne. V Gibanju Svoboda zavračamo in ostro obsojamo vsakršno komunikacijo, ki je sovražno nastrojena in vsebuje elemente sovražnega govora.

Pavel Rupar je v javnosti že večkrat nastopal s sovražnim govorom. Vsekakor je z včerajšnjim nadaljevanjem takšnega početja vnovič potrdil, da se namesto argumentirane in kosntruktivne razprave, s katero lahko oblikujemo rešitve za našo družbo, raje poslužuje sovražnega govora, diskreditacije in nenazadnje manipulacije. Ob njegovi napovedi ustanavljanja nove upokojenske stranke želimo poudariti, da slovenski politični prostor ne potrebuje dodatnih igralcev, ki bodo svoje politike in delovanje več kot očitno utemeljevali na sovražnosti in izključevanju.

Gibanje Svoboda bo ne glede na vse ostalo zavezano boju proti sovražnemu govoru ter spoštljivi in vključujoči komunikaciji.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo