Državni zbor je sprejel nov zakon o elektronskih komunikacijah, ki ga je v končno in kakovostno obliko dodelala ekipa vladne službe za digitalno preobrazbo pod vodstvom dr. Emilije Stojemnove Duh.

Državni zbor je sprejel nov zakon o elektronskih komunikacijah, ki ga je v končno in kakovostno obliko dodelala ekipa vladne službe za digitalno preobrazbo pod vodstvom dr. Emilije Stojemnove Duh. Kar je uspelo ministrici iz kvote Gibanja Svoboda, sta neuspešno poskušali že dve predhodni vladi.

Sprejetje zakona je bilo nujno, saj ustavlja kazen Evropske komisije zaradi zamude pri prenosu evropske direktive v slovenski pravni red. Kazen v tem trenutku znaša več kot 800 tisoč evrov in bi se z vsakim dodatnim dnem povečala za 1390 evrov. Zato se je ministrica takoj po nastopu mandata lotila nujnih popravkov predloga zakona – ki ga je sicer vložila opozicija – in skupaj je bilo pripravljenih ter sprejetih kar 73 koalicijskih amandmajev.

Zakon o elektronskih komunikacijah pa prinaša tudi številne dobre rešitve za potrošnike in gospodarstvo:

· Uporabnikom elektronskih komunikacij zagotavlja brezplačno menjavo ponudnika storitev

· Operaterjem omogoča večjo regulatorno predvidljivost.

· Vsebuje določbe, ki bodo omogočile spodbujanje uporabe visokozmogljivih omrežij in zagotavljale cenovno ugoden širokopasovni dostop do interneta.

· Vzpostavlja tudi sistem javnega obveščanja in alarmiranja.

Krepi – kar je v teh časih zagotovo pomembno – varnost komunikacijskih omrežji in storitev.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo