Svoboda uresničuje koalicijske zaveze. Vlada je na predlog Svobodinega Ministrstva za digitalno preobrazbo sprejela zakon, ki je ključen za vzpostavitev varnega, predvidljivega in zaupanja ...

Svoboda uresničuje koalicijske zaveze. Vlada je na predlog Svobodinega Ministrstva za digitalno preobrazbo sprejela zakon, ki je ključen za vzpostavitev varnega, predvidljivega in zaupanja vrednega spletnega okolja – Zakon o izvajanju uredbe EU o enotnem trgu digitalnih storitev, poimenovane kot Akt o digitalnih storitvah. Imeti ničelno toleranco do sovražnega govora in diskriminacije je namreč eden izmed prioritetnih ciljev koalicije.

Akt določa pravila delovanja za ponudnike posredniških storitev, kot so na primer ponudniki storitev dostopa do interneta. V Sloveniji so to na primer Telekom Slovenije, T2, A1, Telemach. Pravila so določena tudi za spletne platforme, kot so recimo Facebook, X, Instagram in spletne tržnice, kot je v Sloveniji recimo Bolha. Posebej poudarjamo, da določbe akta ne veljajo za spletne medije. Te vsebine bo še naprej urejal Zakon o medijih.

S sprejemom zakona bo omogočeno, da se odstranijo nezakonite spletne vsebine. Predlog zakona določa sodno pristojnost za odstranjevanje nezakonitih vsebin s spleta, kar pa ne velja za spletne medije, saj zanje velja zakonodaja s področja medijev.

S predlogom zakona se Slovenija odziva na potrebo po prilagoditvi spletnega okolja, s čimer se bosta okrepili varnost in zaupanje v digitalne storitve.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo