Člani Gibanja Svoboda so se udeležili okrogle mize o referendumska kampanija ZA! RTV, ki jo je organiziral Inštitut 8. marec.

Člani Gibanja Svoboda so se udeležili okrogle mize o referendumska kampaniji ZA! RTV, ki jo je organiziral Inštitut 8. marec. Pogovor je vodila Nika Kovač, gostja je bila Ksenija Horvat, prva novinarka, ki je javno spregovorila o katastrofalnih razmerah na javni televiziji.

Ksenija Horvat je zaupala osebne izkušnje iz službenega okolja. Po njenem je jasno, da se RTV ruši, da javna radiotelevizija ne deluje tako, kot bi morala. »Poudariti je treba, da je javna RTV v službi ljudi. Da je novinarstvo služba, ki jo moraš opravljati z dušo in s srcem. Kjer te etični kodeks novinarjev vsakič znova opozarja na pravilno in nepristransko poročanje. Tega določeni zaposleni na RTV že dolgo ne poznajo več,« je v pogovoru zatrdila Ksenija Horvat.

Poudarila je: »Na referendumu ne gre samo za zaposlene na RTV, kot tudi ne gre za Inštitut 8. marec. Gre za vse nas gledalke in gledalce, katerim so javni mediji primarno namenjeni

Zato ne smemo dopustiti, da politika uniči RTV. Javni servisi so v službi javnosti. Zato 27. 11. 2022 na referendum 3xZA.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo