53 županskih kandidatk in kandidatov, med skoraj 2000 svetniškimi kandidati mladostne energije ne manjka.

Niti eno leto ni minilo od nastanka Gibanja Svoboda in že ima stranka za sabo izjemne uspehe. Po prepričljivi zmagi na državnozborskih volitvah, ki je stranki prinesla rekordnih 41 poslancev in močno vlado s predsednikom dr. Robertom Golobom ter 11 ministri iz kvote Gibanja Svoboda, ki se uspešno spopada z vsemi aktualnimi izzivi, nam je uspelo postaviti tudi močno terensko ekipo. V tem času smo ustanovili 114 lokalnih iniciativnih odborov.

53 županskih kandidatk in kandidatov, med skoraj 2000 svetniškimi kandidati mladostne energije ne manjka

Kulturniki, gospodarstveniki, športniki, šolniki, pravniki … naši kandidati prihajajo iz vseh sfer (kliknite za celoten seznam) in ta njihova raznolikost je garancija, da bodo v svojih lokalnih okoljih uspešno zastopali vse prebivalke in prebivalce.

Gibanje Svoboda na letošnjih lokalnih volitvah nastopa s 53 županskimi kandidatkami in kandidati – tudi v 9 mestnih občinah.

Na naših kandidatnih listah za svetnice in svetnike v 122 občinah je 1948 kandidatk in kandidatov, priložnost pa smo dali tudi mladim. 196 oziroma 10 % vseh svetniških kandidatk in kandidatov Gibanja Svoboda je mlajših od 32 let. Ti ne bodo poskrbeli le za mladostniško energijo in aktivacijo mladih volivk in volivcev v času kampanje, ampak tudi za rešitve izzivov, s katerimi se v lokalnem okolju soočajo mladi.

Od površinsko največje do najmanjše občine

Kandidatko za županjo imamo v po površini največji občini –Kočevju, prav tako imamo županska kandidata v najmanjših občinah – Osilnici in Kostelu. Z županskima kandidatkama je stranka Gibanje Svoboda prisotna tudi v eni od najredkeje poseljenih občin – Kranjski Gori in občini z najgosteje poseljenim naseljem – Piranu.

V slogi je moč

Še en zanimiv primer je županska kandidatka v Brežicah. Mojca Florjanič je namreč skupna kandidatka Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov, Levice in DeSUS. Gre torej za kandidatko, ki nima le podpore treh strank koalicije, temveč podporo celotne leve sredine, kar je, kot je poudaril tudi predsednik stranke dr. Robert Golob »pomembno sporočilo vsej Sloveniji – rešitev, ki jo podprejo vsi, je edina formula za uspeh. Ko deluješ složno, lahko dosežeš dobre rezultate«.

V lokalnem okolju se začne vse. Tudi demokracija.

V Gibanju Svoboda si želimo, da nas poznajo po zdravih vrednotah, učinkovitosti in trdem delu – tako na državni kot  lokalni ravni. Kako pomembna nam je slednja, s svojimi ukrepi dokazuje tudi vlada dr. Roberta Goloba, ki je napovedala dvig povprečnine na 700 evrov. »Verjamemo, da se v lokalni skupnosti začne vse, tudi demokracija,« je ob tem dejal predsednik vlade. Zavezal se je, da bo vlada v dialogu z občinami zmeraj pomagala pri reševanju njihovih težav, ob tem pa opozoril tudi na pomen povezovanja in sodelovanja med sosednjimi občinami, ko gre za projekte, pomembne za celotno regijo.

 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo