Poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek zapuščata poslanske klopi. Odločitev o odstopu je bila zanju, kot pravita, izjemno težka.

Poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek zapuščata poslanske klopi. Odločitev o odstopu je bila zanju, kot pravita, izjemno težka. Dejan odhaja iz osebnih, tudi zdravstvenih razlogov, Martin pa bo svoj trud in znanje posvetil področju umetne inteligence, kjer primanjkuje kadra, Slovenija pa, kot je poudaril, na tem področju ne sme zaspati.

Delo poslanca je bila zanju izjemno pozitivna izkušnja, oba pa ostajata aktivna člana stranke Gibanje Svoboda.

Vodja poslancev Svobode Borut Sajovic se je v imenu poslanske skupine obema zahvalil za ves trud in delo, ki sta ga opravila kot poslanca, in poudaril, da sta bila vsak s svojo zgodbo v poslanski skupini izjemna dodana vrednost.

Tudi mi se vama, draga Dejan in Martin, zahvaljujemo za dobro opravljeno delo. Želimo vama veliko uspeha na novi poti in se veselimo prihodnjega sodelovanja z vama.

Poslanska skupina bo tudi v prihodnje štela 41 poslancev, saj bosta Dejana in Martina – v skladu s postopki – nadomestila njuna naslednika.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo