Poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek zapuščata poslanske klopi. Odločitev o odstopu je bila zanju, kot pravita, izjemno težka.

Poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek zapuščata poslanske klopi. Odločitev o odstopu je bila zanju, kot pravita, izjemno težka. Dejan odhaja iz osebnih, tudi zdravstvenih razlogov, Martin pa bo svoj trud in znanje posvetil področju umetne inteligence, kjer primanjkuje kadra, Slovenija pa, kot je poudaril, na tem področju ne sme zaspati.

Delo poslanca je bila zanju izjemno pozitivna izkušnja, oba pa ostajata aktivna člana stranke Gibanje Svoboda.

Vodja poslancev Svobode Borut Sajovic se je v imenu poslanske skupine obema zahvalil za ves trud in delo, ki sta ga opravila kot poslanca, in poudaril, da sta bila vsak s svojo zgodbo v poslanski skupini izjemna dodana vrednost.

Tudi mi se vama, draga Dejan in Martin, zahvaljujemo za dobro opravljeno delo. Želimo vama veliko uspeha na novi poti in se veselimo prihodnjega sodelovanja z vama.

Poslanska skupina bo tudi v prihodnje štela 41 poslancev, saj bosta Dejana in Martina – v skladu s postopki – nadomestila njuna naslednika.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.