Prepričljivo je na aprilskih državnozborskih volitvah slavila stranka Gibanje Svoboda, zanjo je glasovalo kar 34,45 % oziroma rekordnih 410.769 volivk in volivcev.

Prepričljivo je na aprilskih državnozborskih volitvah slavila stranka Gibanje Svoboda, zanjo je glasovalo kar 34,45 % oziroma rekordnih 410.769 volivk in volivcev. Sporočilo teh volitev je bilo jasno. Ljudje si želijo živeti v svobodni državi, kjer sta spoštovanje in sodelovanje ključni vrednoti.  V Gibanju Svoboda smo to sporočilo razumeli in se zavezali, da bomo vrednote, ki jih zagovarjamo in živimo, še okrepili. To smo že julija storili z združitvijo z Listo Marjana Šarca in Stranko Alenke Bratušek. Danes je Gibanje Svoboda še močnejša stranka s približno 3000 članicami in člani, predsednikom vlade, 11 ministri, 41 poslanci in dvema evropskima poslancema, ki jo poznajo po trdem, učinkovitem in poštenem delu.

Čas je, da ta za slovensko politiko izjemno pomemben trenutek, ki udejanja naše vodilo, da združeni in složni lahko dosegamo še boljše rezultate, zaznamujemo tudi na kongresu, kjer bomo v soboto, 12. novembra, po kratkem pregledu našega združevanja pogledali v prihodnost. Skozi izzive, priložnosti in rešitve, ki so pred nami, nas bodo v svojih govorih popeljali:

  • predsednik stranke Gibanje Svoboda dr. Robert Golob,
  • podpredsednica stranke Urška Klakočar Zupančič,
  • minister za zdravje Danijel Bešič Loredan,
  • evropska poslanca dr. Klemen Grošelj in Irena Joveva ter
  • kandidat Gibanja Svoboda za župana Mestne občine Maribor dr. Vojko Flis.

Spoštovanje, svoboda, odgovornost

»Naša vodila so svobodna in odprta družba, zaupanje v sočloveka, skupnost, državo in njene institucije. Verjamemo v spoštovanje, kulturo dialoga in odgovorno sodelovanje,« so besede, ki smo jih zapisali v svoj volilni program in naše dosedanje delo dokazuje, da te besede niso ostale zgolj mrtve črke na papirju. Združeni jih danes še učinkoviteje uresničujemo in še bolj smo odločeni, da bomo prihodnost naše skupnosti gradili na spoštovanju, svobodi in odgovornosti.

Mlade politika še zanima

Kdor meni, da mladih politika ne zanima več, se krepko moti. Dokaz za to je tudi Gibanje Svoboda. Stranka ni mlada le zato, ker je nastala šele januarja letos. V naših vrstah lahko najdete tudi veliko mladih. Naš podmladek Gibanje Svoboda Mladi združuje 322 članic in članov, mlajših od 32 let, ki so v stranki prepoznali priložnost in prave temelje za uresničevanje svojih idej in ciljev, pomembnih predvsem za boljšo sedanjost in prihodnost mladih v Sloveniji.

ZA Svobodo letos še vsaj 3x na volišča

4. redni kongres Gibanja Svoboda bo dan pred drugim krogom predsedniških volitev – v času volilnega molka, kar spoštujemo in zato o predsedniških volitvah ne bomo govorili. A naše stališče je povsem jasno in sledi tudi temu, kar so že v prvem krogu volitev povedali volivke in volivci, ki so večino svojih glasov namenili kandidatom leve sredine. Čas je torej za predsednico, ki se bo, tako kot Gibanje Svoboda, zavzemala in borila za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, človekovega dostojanstva in demokracijo.

Bodo pa v ospredju lokalne volitve in referendumi. 53 županskih kandidatk in kandidatov in skoraj 2000 kandidatk in kandidatov za svetniška mesta v 122 slovenskih občinah bo na letošnjih lokalnih volitvah zastopalo barve Gibanja Svoboda, kar je za niti še leto staro stranko izjemen uspeh. Volilne aktivnosti potekajo s polno paro in na kongresu nam bo izmenjava izkušenj s terena dala še novo energijo za zadnji teden kampanje.

3XZA pa je geslo, s katerim Gibanje Svoboda skupaj z drugima dvema koalicijskima strankama poziva na referendume 27. novembra. Zakaj 3XZA? Odgovor je preprost, glasovati je treba  ZA zakone, ki so nujni, da lahko kot družba napredujemo, ki v Slovenijo prinašajo svobodo in napredek z neodvisno javno RTV, dostojno in varno starostjo za vse in učinkovito in sodobno vlado.

Na kongresu bomo z izvolitvijo novih članic in članov popolnili svet stranke.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo