V prostorih Kulturnega doma v Izoli je poslanec Svobode Robert Janev odprl poslansko pisarno. Zbralo se je veliko število domačinov, ki so z navdušenjem pozdravili odprtje poslanske pisarne ter dejstvo, da bo tudi njihovo mnenje slišano.

Na otvoritvi so bili prisotni tudi skupni županski kandidat Gibanja Svoboda in Izole prihodnosti s podporo liste Mef in Izolani Milan Bogatič in kandidatke ter kandidati za občinske svetnike skupne liste Izole prihodnosti in Gibanja Svoboda. Dogodka se je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič. Minister je kandidatu za župana Milanu Bogatiču obljubil tesno sodelovanje in pomoč pri vmeščanju športne infrastrukture na degradiranih območjih v občini Izola. Zbrani so spregovorili o prenovi rokometne dvorane v Kraški ulici, ki bi po prenovi postala večnamenska dvorana za različne športne discipline in domovanje številnih športnih društev.

Poslanec Robert Janev in kandidat za župana Milan bogatič sta ministru izpostavila problematiko športne dvorane v Kraški ulici, ki jo uporabljajo tako srednje šole kot tudi Fakulteta za vede o zdravju ter različni športni klubi. Dvorana je slabo opremljena in je primerna samo za eno športno dejavnost naenkrat. Robert Janev ter Milan Bogatič sta se strinjala, da bi bilo vsekakor nujno potrebno prenoviti tako okolico športnega objekta, kakor tudi športni objekt sam. Minister Papič pa je poudaril, da Izola potrebuje prenovljen špotrni objekt oziroma športno dvorano, ki bi lahko gostila tako pouk srednjih šol, fakultete ter nudila dom tudi različnimšportnim društvom.

Srečanje se je zaključilo v predvolilnem štabu Gibanja Svoboda in Izole Prihodnosti. Za konec je minister Papič kandidatu za župana Milanu Bogatiču ter kandidatom za občinske svetnike zaželel pozitiven izid na lokalnih volitvah.

Dr. Igor Papič, minister za izobraževanje, znanost in šport: »veseli me, da sem danes tukaj. Odprtje poslanske pisarne je za vsako mesto dobra naložba. Vsekakor se strinjam, da Izola potrebuje obnovo športnega objekta, ki bo koristila vsem, ki jo potrebujejo. Finančna sredstva bodo na voljo že v letu 2023, ki bodo sprva namenjena tistim občinam, ki že imajo pripravljeno projektno dokumentacijo. Upam, da nam tudi v Izoli uspe izpeljati renovacijo, da se bo šport v mestu še naprej razvijal.«

Robert Janev, poslanec Svobode: »vesel in ponosen sem, da bom lahko vsak ponedeljek na voljo občanom. To je pomemben korak za boljši razvoj mesta in njegovega podeželja. Ob tej priložnosti vabim vse, ki imajo kakršnokoli vprašanje, da se ob predhodnem dogovoru oglasijo pri meni.«

Milan Bogatič, županski kandidat v Izoli: »Veseli me, da si je minister vzel čas in prišel k poslancu Robertu Janevu, ki je odprl poslansko pisarno. Ob tej priložnsti smo se pogovorili o problematiki, ki ga njegov resor pokriva, konkretneje o športnih objektih, ki so potrebni temeljite obnove.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo