Zgodilo se je, kar se v politiki ne zgodi prav pogosto. Svetnik Gibanja Svoboda v Mestni občini Slovenj Gradec, Jože Lenart, je namreč odstopil zaradi spoštovanja 35. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Kot je gospod Lenart navedel v svoji odstopni izjavi, odstopa zato, ker »z opravljanjem funkcije mestnega svetnika v Mestni občini Slovenj Gradec tako povzročam omejitve poslovanja s pravno osebo, katere lastnik je družinski član oziroma brat. Dejavnost pravne osebe je projektiranje oziroma izdelava projektne dokumentacije pri investicijskih gradnjah. Tovrstna dejavnost je še posebej pomembna in iskana v času po poplavah. Zato je logično, da podam odstopno izjavo s funkcije mestnega svetnika in s tem omogočim hitrejše postopke izvajanja sanacijskih projektov in nemoten razvoj Mestne občine Slovenj Gradec.«

Na njegovo mesto prihaja Rihard Rupreht, kmet na viskogorski kmetiji in prostovoljni gasilec, oče treh otrok. »Politika me veseli že od nekdaj, rad prisluhnem ljudem, z veseljem in ponosom bom prevzel delo v mestnem svetu,« pravi gospod Rupreht, ki ga sedaj čaka kar nekaj dela – vse v dobro Mestne občine Slovenj Gradec ter njenih občanov in občank.

V vseh koroških lokalnih odborih Gibanja Svoboda se gospodu Lenartu iskreno zahvaljujemo za njegovo dosedanje delo. Hkrati sporočamo, da gospod Lenart seveda ostaja dejaven član Gibanja Svoboda.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo