Včeraj je v Desklah potekala slavnostna otvoritev Vodovoda Mrzlek. Ta bo približno 1100 prebivalcem zagotavljal oskrbo s čisto pitno vodo. Slovesnosti ob odprtju so se udeležili predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, podpredsednik vlade in Gibanja Svoboda Matej Arčon ter Uroš Brežan, kandidat Svobode na evropskih volitvah. 

»Ne morem si zamisliti lepšega in primernejšega kraja za obisk na dan Zemlje, kot je tu. Ob dnevu Zemlje je prav, da se zavedamo pomena skrbi za naravo za svoje potomce. Letos nam je že uspelo narediti dva koraka – k čisti vodi in k čistemu zraku. Ponosen sem, da sem lahko kot predsednik vlade k temu prispeval,« je poudaril predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, ki se je v ponedeljek ob svetovnem dnevu Zemlje udeležil slovesnosti ob otovoritvi Vodovoda Mrzlek.  

Ne morem si zamisliti lepšega in primernejšega kraja za obisk na dan Zemlje, kot je tu.

Gre za izjemno pomembno pridobitev za prebivalce Močila, Anhovega in Robidnega Brega, ki so doslej kot glavni vir pitne vode uporabljali rečno vodo. Premierju so se v Desklah pridružili še minister, podpredsednik vlade in Gibanja Svoboda Matej Arčon ter kandidat Svobode na Evropskih volitvah Uroš Brežan.  

V Svobodi smo v začetku marca soglasno podprli novelo zakona o varstvu okolja, ki prinaša strožje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig, kot je cementarna Salonit Anhovo. S tem smo se odločno postavili na stran zdravja ljudi nasproti interesom kapitala.  

»Mogoče se sedaj niti ne moremo zavedati pomembnosti tega, kar smo danes zaključili, vendar naši otroci se bodo. Če ne bi bilo vas in vaše vztrajnosti, vašega župana, bi zadeve šle počasneje. Ko je najtežje, je potrebno stopiti skupaj. V Sloveniji je veliko dobrih ljudi, ki so zavzeti ter se za dobre stvari borijo do konca. Kapo dol in poklon za vaš pogum,« je svoj nagovor zaključil dr. Golob. 

»Že zbrana druščina pove, da je to uspešna, vesela zgodba. Ne potrebujemo več izgubljati besed o onesnaženi vodi v preteklosti, vendar se lahko osredotočimo na sedanjost in prihodnost. Brez državne pomoči, občina ne bi morala tega sama narediti,« je na slovesnosti dejal župan Kanala ob Soči Miha Stegel. 

Čeprav bi se moralo to zgoditi že kakšno desetletje pred tem, sem ponosen in srečen, da je naša vlada končno zagotovila dostop do čiste, pitne vode.

»Čeprav bi se moralo to zgoditi že kakšno desetletje pred tem, sem ponosen in srečen, da je naša vlada končno zagotovila dostop do čiste, pitne vode. Ustavno pravico smo tako zagotovili lokalnim prebivalcem. Vlada želi s tem sporočiti, da si vsak kraj, še tako majhen, zasluži enako obravnavo kot vsi ostal,« pa je dodal Uroš Brežan, poslanec in kandidat Svobode na Evropskih volitvah. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo