V četrtek zvečer so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Postojna ter tako formalizirali delovanje stranke v Občini Postojna. Predsednik Lokalnega odbora Svobode Postojna je postal ...

V četrtek zvečer so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Postojna ter tako formalizirali delovanje stranke v Občini Postojna. Predsednik Lokalnega odbora Svobode Postojna je postal mag. Edvard Oražem. Za člana Izvršnega odbora sta bila soglasno izvoljena Ramiz Selmani in Borut Cetina. Članica izvršnega odbora je še vodja svetniške skupine Svobode v občinskem svetu Občine Postojna Katja Čehovin, člani Izvršnega odbora pa so  potrdili še podpredsednika Reneja Segulina.

Predsednik lokalnega odbora Svobode Postojna Edvard Oražem je v kratkem nagovoru poudaril, da se je stranka že aktivno lotila reševanja aktualnih lokalnih problematik. V občinski koaliciji so vzpostavili dober odnos, saj imajo z županovo listo veliko skupnih projektov. Stranka Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v Postojni dosegla odličen rezultat, saj je s tremi izvoljenimi svetniki in svetnicami med večjimi svetniškimi skupinami v 23-članskem postojnskem občinskem svetu. Svetniki Svobode se aktivno zavzemajo za reševanje vsake pobude, ki jo na svetniško skupino podajo občani.

Predsednik je predstavil tudi program dela lokalnega odbora v letu 2023. Lokalni odbor bo izvedel dve okrogli mizi skupaj z vidnimi predstavniki stranke in predstavniki določenih ministrstev na perečo tematiko Vadišča Poček ter AC povezave od Postojne do Jelšan. Pripravili bodo tudi športni in kulturni dogodek.

 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo