Včeraj popoldne so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Brežice in formalizirali delovanje stranke v Občini Brežice. Predsednik Lokalnega odbora Svobode Brežice je postal ...

Včeraj popoldne so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Brežice in formalizirali delovanje stranke v Občini Brežice.

Predsednik lokalnega odbora Svobode Brežice je v kratkem nagovoru poudaril, da se delo v resni politični stranki začne v lokalni skupnosti. Temu želi posvetiti največ časa ob začetku delovanja, saj bo stranka lahko le z učinkovitim delovanjem lokalnih odborov dosegala svoje dolgoročne cilje tako na lokalni kot na državni ravni. Stranka Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v Brežicah dosegla odličen rezultat, saj je z osmimi izvoljenimi svetniki in svetnicami ena od dveh največjih svetniških skupin v 30-članskem brežiškem občinskem svetu.

Svetniki Svobode sodelujejo s predvolilno koalicijo Socialnih demokratov, Levice in stranke DeSus. Za svojo prioriteto v tem mandatu so si zadali izvedbo projektov, ki so jih skupaj z občani prepoznali kot nujne in potrebne za kakovostnejše življenje ljudi v občini.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.