V četrtek, 11. januarja 2024, je bil v Ljubljani ustanovni volilno-programski zbor članov Regionalnega odbora GS Seniorjev za Mestno občino Ljubljana.

V četrtek, 11. januarja 2024, je bil v Ljubljani ustanovni volilno-programski zbor članov Regionalnega odbora GS Seniorjev za Mestno občino Ljubljana.

Zbora se je udeležilo veliko članov Seniorske organizacije. Na zboru so bili potrjeni predlogi iniciativnega odbora GS Seniorji za vodstvo odbora. Za predsednika Regionalnega odbora je bil izvoljen Srečo Orsag skupaj z ostalimi člani vodstva odbora.

Prisotni so potrdili programske usmeritve delovanja odbora, ki so jih nadgradili s konkretnimi predlogi. Ti se bodo upoštevali pri pripravi letnega načrta dela odbora.

V razpravah so se osredotočili na različne teme, kot so dostopnost zdravstva v Ljubljani, pravičnosti pokojninskega sistema, različnih oblik prostovoljstva in pomoči starejši za starejše, uvajanja dolgotrajne oskrbe, problematike odpravljanja draginje, možnosti rednega dela pri delodajalcu tudi po upokojitvi ob prejemanju že zaslužene celotne pokojnine in drugih odprtih vprašanj v zvezi z delom in življenjem starejših občanov v Ljubljani. Udeleženci so se zavezali k rednim mesečnim sestankom. Že v treh tednih se bodo ponovno zbrali in oblikovali akcijski program dela za letošnje leto.

Prisotni so z velikim zadovoljstvom pozdravili poslanke in poslance DZ Terezo Novak, Bojana Čebelo, predsednika GS Seniorji, in Deana Premika ter svetnika dr. Marka Maverja iz Mestne občine Ljubljana. Povabljeni so se aktivno vključili v razpravo, kar je zboru seniorjev vsebinsko povečalo dodano vrednost in aktualnost.

Srečanje je bilo zaznamovano s pozitivno energijo, ki je bila očitna v konstruktivnih razpravah. Te so odražale veliko zavzetost vseh članov za sodelovanje pri reševanju izzivov, s katerimi se srečujejo starejši občani v Ljubljani.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo