Predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Piran Tomaž Lovrec Purić je v nagovoru poudaril, da je stranka na lanskih lokalnih volitvah dosegla odličen rezultat, saj so ji volivci zaupali kar pet ...

V torek, 4. aprila 2023, se je na zboru članov dokončno konstituiral Lokalni odbor Gibanja Svoboda Piran. Predsednik je postal Tomaž Lovrec Purić, za člana piranskega izvršnega odbora pa sta bila izvoljena Marko Juriševič in Ronald Dovžak. Članica izvršnega odbora stranke je po funkciji še Manuela Rojec, podžupanja in vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v piranskem občinskem svetu. Člani izvršnega odbora so za podpredsednika Gibanja Svoboda Piran izvolili Erika Juriševića in Milico Maslo Bezer.

Predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Piran Tomaž Lovrec Purić je v nagovoru poudaril, da je stranka na lanskih lokalnih volitvah dosegla odličen rezultat, saj so ji volivci zaupali kar pet svetniških mandatov in ima najštevilčnejšo svetniško skupino v Občinskem svetu. Stranka je v drugem krogu podprla sedanjega župana, koalicijsko sodelovanje po volitvah pa ocenjuje kot dobro. »V Gibanju Svoboda Piran se zavedamo odgovornosti, ki jih prinašata položaj najmočnejše koalicijske stranke in mesto podžupanje, zato želimo v naslednjih štirih letih to priložnost izkoristiti in z realizacijo našega programa piransko občino usmeriti v pravo smer razvoja, občinsko upravo pa spodbuditi, da bo postala učinkovit in prijazen servis občanov,« je poudaril Tomaž Lovrec Purić.

Predsednik LO Gibanja Svoboda je člane še obvestil, da bo v prihodnjih dneh opravil pogovor in nato imenoval še sekretarko odbora, ki bo po funkciji tudi članica Izvršnega odbora stranke v Piranu.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo