V četrtek, 25. maja 2023, so se v dvorcu Coronini v Šempetru pri Gorici na ustanovnem zboru sestali člani Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba. Ustanovnega zbora sta se udeležila ...

V četrtek, 25. maja 2023, so se v dvorcu Coronini v Šempetru pri Gorici na ustanovnem zboru sestali člani Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba. Ustanovnega zbora sta se udeležila tudi minister za obrambo Marjan Šarec in minister za notranje zadeve mag. Boštjan Poklukar.

Po pozdravnem nagovoru predsednice lokalnega odbora Gibanja svoboda Šempeter – Vrtojba Maje Pangos in predstavitvi dosedanjega dela lokalnega iniciativnega odbora, je vodja svetniške skupine Matej Čebron orisal težave, s katerimi se lokalni odbor sooča v občinskem svetu. Minister za notranje zadeve mag. Boštjan Poklukar se je v svojem nagovoru navezal na njegove besede in dejal, da smo na lokalnem političnem parketu novi ter poudaril pomen poštenja v politiki in odboru zaželel uspešno delo. Prisotne je nagovoril tudi minister za obrambo Marjan Šarec, ki je prav tako delil zanimive izkušnje iz časa svojega županovanja ter dela v lokalnem političnem okolju.

Prva predsednica lokalnega odbora Gibanja Svoboda je postala občinska svetnica Maja Pangos, na zboru članov pa so se navzoči seznanili tudi z imenovanjem občinske svetnice Karmen Gerbec za sekretarko lokalnega odbora. Izvoljena sta bila še dva člana izvršnega odbora. To sta postala občinski svetnik Dušan Bremec in Dominik Soban. Po funkciji je član izvršnega odbora tudi vodja svetniške skupine Matej Čebron.

Na lokalnih volitvah je bilo iz vrst Gibanja Svoboda izvoljenih kar šest od skupno šestnajstih svetnikov, kolikor jih šteje Občinski svet Občine Šempeter – Vrtojba, kar je za novo stranko izjemno dober rezultat. V lokalnem odboru ugotavljajo, da občina že predolgo stagnira, saj je po indeksu razvitosti občin v Sloveniji v zadnjih petnajstih letih padla iz tretjega na šestindvajseto mesto. Člani lokalnega odbora so se strinjali, da želijo občino, ki bo prijazna tako občanom kot gospodarstvu. Njihov cilj je na vseh področjih cvetoča občina, ki bo živela z ljudmi.

Člani so se strinjali, da si bo Lokalni odbor Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba prizadeval, da se v občini ustanovijo krajevne in četrtne skupnosti, organiziral bo tudi javno tribuno »Energetska prihodnost občine, regije in Slovenije« ter okroglo mizo »Prihodnost turizma v občini«.

Lokalni odbor Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba si bo prizadeval pomagati reševati vsa najbolj aktualna vprašanja. To sta gotovo umik zbirnega centra mešanih komunalnih odpadkov na drugo lokacijo in umik ali zaprtje asfaltne baze v Vrtojbi. O tej temi bodo spregovorili tudi z ministrom za naravne vire in okolje Urošem Brežanom že prihajajočo soboto. Ob koncu zbora je predsednica lokalnega odbora Maja Pangos navzoče povabila na Mednarodni shod za zaprtje asfaltne baze v Vrtojbi, ki bo 3. junija.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo