Včeraj, 03.07. 2023, so se v večernih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja svoboda v občini Mislinja in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke.

Včeraj, 03.07. 2023, so se v večernih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja svoboda v občini Mislinja in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke. Predsednik lokalnega odbora je postal vodja svetniške skupine v občinskem svetu Alojz Tretjak. Za člana izvršnega odbora Gibanja Svoboda Mislinja sta bila izvoljena Dragotin Pogorevc in Janez Pušnik.

Predsednik lokalnega odbora Alojz Tretjak je v kratkem nagovoru poudaril, da so vrednote stranke njegovo vodilo pri udejanjanju lokalnih ciljev. “Deloval bom v smeri povezovanja članov stranke na lokalnem nivoju ter hkrati upošteval različnost naših članov. Konstruktivno sodelovanje Gibanja Svoboda v malih občinah kot je Mislinja, je zelo pomembno, zato si bomo prizadevali iskati najboljše rešitve za dobrobit naše občine in njenih občank in občanov,” je poudaril predsednik lokalnega odbora Gibanje Svoboda Mislinja.

Predsednik je člane obvestil, da je v skladu s pristojnostmi predsednika iz Pravilnika o ustanavljanju, organiziranosti in delovanju lokalnih in regionalnih odborov stranke Gibanje Svoboda, za sekretarko lokalnega odbora imenoval Andrejo Oder.

Predsednik je člane tudi obvestil, da bo izvršni odbor obravnaval podrobnejši program dela stranke in finančni načrt v jeseni. Člani in podporniki stranke se bodo srečevali na rednih tematskih srečanjih, morebitnih izobraževanjih in neformalnih druženjih, kot so to počeli doslej v okviru lokalnega iniciativnega odbora. Eden od pomembnih ciljev delovanja stranke bo tudi širitev baze članov in podpornikov stranke.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo