V nedeljo, 5. marca, je v prostorih Hostla Pod Voglom potekal ustanovni zbor Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Bohinj. S tem procesom so se zaključile večmesečne aktivnost, ki so se začele v Bohinju...

V nedeljo, 5. marca, je v prostorih Hostla Pod Voglom potekal ustanovni zbor Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Bohinj. S tem procesom so se zaključile večmesečne aktivnost, ki so se začele v Bohinju in na Bledu pred volitvami novembra lani. Ustanovnega zbora so se udeležili tudi gostje mag. Borut Sajovic, vodja poslanske skupine Gibanje Svoboda, gospod Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve in gospod Boštjan Ploštajner, član Lokalnega obora Gibanja Svoboda Bled.

Za predsednico Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Bohinj je bila potrjena Olga Pikon Gorišek, ki je bila pred tem sekretarka Lokalnega iniciativnega odbora Bled, Bohinj in Gorje.

Predsednica je uvodoma nagovorila prisotne ter se zahvalila za prisotnost na ustanovnem zboru. K nagovoru je povabila goste, ki so vsi po vrsti poudarili dobro delo članov Lokalnega odbora pred lokalnimi volitvami v Občini Bohinj, čestitali trem izvoljenim svetnikom občinskega sveta Občine Bohinj in izrazili podporo njihovemu delovanju in delovanju celotnemu celotnega Lokalnega odbora Bohinj.

Po nagovoru gostov je predsednica podala prisotnim članom nekaj tehničnih napotkov, saj je bil namen zbora članov tudi izvolitev izvršnega odbora. Predstavila je tudi sekretarja lokalnega odbora. Zbor je soglasno izvolil še dva člana sicer petčlanskega Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda, ki ga sestavljajo predsednica Lokalnega odbora Olga Pikon Gorišek, vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda občinskega sveta Občine Bohinj Anton Urh, sekretar Izvršnega odbora Anton Vavroš ter člana Maruša Hadžič Medja in Martin Gorišk.

V nadaljevanju ustanovnega zbora sta predsednica in vodja svetniške skupine članom Lokalnega odbora Gibanja Svoboda predstavila Letni načrt dela ter pomembne projekte za Občino Bohinj.

Zbor članov Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Bohinj se je zaključil s prijetnim klepetom ter druženjem članov in gostov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo