V torek, 18. aprila 2023, so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda iz Radelj ob Dravi in oblikovali strankin lokalni odbor. Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v ...

V torek, 18. aprila 2023, so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda iz Radelj ob Dravi in oblikovali strankin lokalni odbor. Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v Radljah ob Dravi doseglo odličen rezultat z dvema izvoljenima svetnikoma. Z ustanovitvijo Lokalnega odbora, pa je stranka dobila institucionalizirano obliko delovanja svojih članov.

Za prvega predsednika Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Radlje ob Dravi je bil imenovan Herman Tomažič, za voljena člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanje svoboda Radlje ob Dravi pa sta bila izvoljena Srečko Pečnik in Rok Šarman.

Predsednik lokalnega odbora g. Herman Tomažič je člane pozdravil in jih seznanil z dosedanjim delom stranke v občini. Izpostavil je, da so člani Gibanja Svoboda vključeni v delovanje večine komisij in odborov v Občini Radlje ob Dravi, kar je dober temelj za razvoj stranke tudi v lokalni skupnosti. Lokalni odbor bo svoje delo temeljili na vrednotah stranke kot so spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje ter deloval v dobro vseh občanov.

Člani stranke so se seznanili tudi z imenovanjem Roka Šarmana za sekretarja odbora in predlogom za imenovanje Vojka Gmajnerja za podpredsednika odbora. Članica Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Radlje ob Dravi pa je po funkciji še svetnica občinskega sveta Metka Erjavec.

Na ustanovnem zboru Lokalnega odbora Gibanje Svoboda Radlje ob Dravi so razpravljali še o programu dela in finančnem načrtu.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo