V četrtek, 13. aprila 2023, so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda iz Kranja in oblikovali strankin lokalni odbor. Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v MO ...

V četrtek, 13. aprila 2023, so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda iz Kranja in oblikovali strankin lokalni odbor. Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v MO Kranj doseglo odličen rezultat in je s šestimi izvoljenimi svetniki in svetnicami druga najmočnejša svetniška skupina v 33-članskem občinskem svetu. Z ustanovitvijo Lokalnega odbora je Gibanje Svoboda v Kranju dobila institucionalizirano obliko delovanja svojih članov. Za prvega predsednika Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kranj je bil imenovan mag. Maj Fritz, za voljena člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanje svoboda Kranj pa sta bila izvoljena Larisa Hajdinjak in mag. Marjan Podgoršek.

Predsednik lokalnega odbora mag. Maj Fritz je člane seznanil z dosedanjim delom stranke v MO Kranj in izpostavil, da so člani Gibanja Svoboda vključeni v delovanje večine komisij in odborov MO Kranj, kar je dober temelj za razvoj stranke tudi v lokalni skupnosti. Lokalni odbor bo deloval v dobro vseh občanov in občank tudi v prihodnje, svoje delo pa bodo temeljili na vrednotah stranke kot so spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.

Na ustanovnem zboru so člane pozdravili tudi ministrica mag. Alenka Bratušek in poslanca Državnega zbora Sandra Gazinkovski ter Bojan Čebela.

Članici Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Kranj sta po funkciji še poslanka Andreja Kert in poslanka ter vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v mestnem svetu Sandra Gazinkovski. Člani stranke so se seznanili tudi z imenovanjem Dragane Bogatinove za sekretarko odbora in predlogom za imenovanje Marka Miklavca in Sandija Ržena za podpredsednika odbora. Vsi našteti so tudi člani izvršnega odbora.

Nadaljevanje ustanovnega zbora lokalnega odbora je bilo namenjeno predstavitvi predloga programa dela in finančnega načrta, torej pogledu v prihodnost.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo