V petek, 3. marca 2023, je v novem mestu potekalo srecanje clanov in ustanovitev regionalnega odbora Gibanje Svoboda Mladi Dolenjska.

V petek, 3. marca 2023, je v novem mestu potekalo srecanje clanov in ustanovitev regionalnega odbora Gibanje Svoboda Mladi Dolenjska.

Za predsednika je bil izvoljen Žiga Papež, podpredsednik pa je postal Anže Behin.

Žiga je najprej predstavil Novo mesto in Dolenjsko, spregovoril o politicnem dogajanju, participaciji mladih, izobrazevanju, Strategiji za mlade 2021-2030, mladinskih organizacijah na omenjenem podrocju, Raziskovalnemu zavodu Rudolfovo in o potrebah po prvi javni univerzi v novem mestu.

Ustanovitve odbora so se udelezili tudi predsednik podmladka Gibanje Svoboda Mladi Matej Grah, poslanki Jožica Derganc in Lucija Tacer ter predsednik lokalnega odbora Gibanje Svoboda Trebnje Gregor Kaplan.

Novoizvoljeni predsednik se je vsem navzočim zahvalil za dober odziv in številcno udeležbo: “Zavzemali se bomo za razvoj vseh področij, ki se dotikajo mladih v Novem mestu in okolici. Sočasni razvoj mesta in podeželja je eden ključnih elementov, s katerim bomo zagotovili, da bodo mladi prišli do koristnih izkušenj ter potrebnega znanja in veščin, s katerimi bodo lahko v današnjem turbulentnem času uspešno ne le preziveli, temveč ziveli.”

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo