V ponedeljek, 27.3. so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Ilirska Bistrica ter tako formalizirali delovanje stranke v Občini Ilirska Bistrica.

V ponedeljek, 27.3. so se na ustanovni seji zbrali člani Gibanja Svoboda Ilirska Bistrica ter tako formalizirali delovanje stranke v Občini Ilirska Bistrica. Predsednica Lokalnega odbora Svobode Ilirska Bistrica je postala Kaja Novak. Za člana Izvršnega odbora sta bila soglasno izvoljena Alek Valenčič in Blaž Frank. Članica izvršnega odbora je še vodja svetniške skupine Svobode v občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica Urška Blazinšek, člani Izvršnega odbora pa so potrdili še podpredsednika Ivana Simčiča.

Poudariti moramo, da se delo v politični stranki začne v lokalni skupnosti, kajti prav v lokalnih skupnostih so prebivalci najbližje oblastem, zato najlažje uresničujejo pravico do sodelovanja pri sprejemanju odločitev. Namen ustanovitve lokalnega odbora Gibanja Svoboda v občini Ilirska Bistrica se je še bolj približati ljudem ter jim dati možnost za aktivno sodelovanje v družbi. Gibanje Svoboda je na zadnjih lokalnih volitvah v občini Ilirska Bistrica dosegla dober rezultat, saj je v občinskem svetu dobila dva mandata. Prav tako iz naše stranke prihaja tudi eden od dveh podžupanov – Boštjan Kerma. Gibanje Svoboda je skupaj z listama Gremo! – Neodvisna lista dr. Gregorja Kovačiča in Sveži ter stranko Nova Slovenija oblikovala močno koalicijo, saj so ljudje spoznali da je čas za spremembe. Za svojo prioriteto v tem mandatu si je koalicija zadala izvedbo projektov, ki so jih skupaj z občani prepoznali kot nujne in potrebne za kakovostnejše življenje ljudi v občini.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo