Danes je Gibanje Svoboda predstavilo svojo listo svetniških kandidatk in kandidatov v Mestni občini Ljubljana.

Danes je Gibanje Svoboda predstavila svojo listo svetniških kandidatk in kandidatov v Mestni občini Ljubljana. Listo, ki ima kar 45 kandidatk in kandidatov sta predstavila nosilec liste mag. Samo Logar ter podpredsednica Gibanja Svoboda in kandidatka na svetniški listi mag. Urška Klakočar Zupančič.

Samo Logar je predstavil glavne cilje in programska izhodišča liste, katerim bodo sledile politike in projekti za razvoj Ljubljane. Poudaril je, da je “glavni cilj liste v mestni svet vpeljati učinkovito in strokovno odločanje o prihodnosti. To pa je mogoče le s strokovno, zavzeto in pošteno ekipo ljudi. In te lastnosti svetniške kandidatke in kandidati Gibanja Svoboda v Ljubljani imamo. Zavezujemo se, da bomo v mestnem svetu glas vseh občank in občanov”, je bil jasen.

Pomembno vlogo svetniških kandidatk in kandidatov Gibanja Svoboda Ljubljana mag. Samo Logar in mag. Urška Klakočar Zupančič vidita pri uveljavitvi razvojnega programa Ljubljane. Prav tako sta se strinjala, da bodo naši svetniki skrbeli za sprejemanje pretehtanih in najboljših odločitev za mesto, predvsem pa za transparentnost delovanja in nadzor nad zakonitostjo izvedbe proračuna in projektov v mestu. Večjo težo bomo namenjali četrtnim skupnostim. Mag. Samo Logar je predstavil vizijo Ljubljane: “Želimo Ljubljano svobodnega duha, medsebojnega sodelovanja in vključenosti, želimo Ljubljano, kjer se bomo dobro počutili vsi. Želimo mesto po meri ljudi z odličnim javnim prevozom in pretočnostjo prometa. Želimo mesto, kjer nihče ne bo brez osebnega zdravnika, kjer so otroci varni in starejši spoštovani, mesto, v katerem dihamo svež zrak in pijemo čisto vodo. Želimo glavno mesto, ki bo imelo dostopna stanovanja za mlade in mlade družine.
Želimo mesto, ki bo živelo s kulturo, umetnostjo in športom. Mesto, v katerem bomo o projektih in pomembnih razvojnih vprašanjih aktivno soodločali vsi.”

Mag. Urška Klakočar Zupančič pa je predstavila glavna prizadevanja svetniške skupine Gibanja Svoboda v prihodnjem mandatu: “Želimo si svobodne Ljubljane, kjer bodo vsi varni, kjer bomo pili čisto vodo in želimo mesto z čistimi zelenimi površinami. Sodelovali bomo s katerim koli županom, ki bo izvoljen a podpirali bomo le projekte, ki bodo v dobro vseh občank in občanov.”

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo