Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je obiskal občine Brežice, Krško in Trebnje.

Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je danes obiskal občine Brežice, Krško in Trebnje ter izrazil podporo tamkajšnji županski kandidatki Mojci Florjanič in županskima kandidatoma Alešu Zorku in Gregorju Kaplanu, ki na lokalnih volitvah zastopajo barve Gibanja Svoboda.

Ob obisku Brežic, kjer za županjo kandidira skupna kandidatka Gibanja Svoboda, SD, Levice in DeSUS Mojca Florjanič, je predsednik stranke dr. Robert Golob poudaril, da je prav ta skupna kandidatura pomembno sporočilo vsej Sloveniji: »Kandidatki za županjo Mojci Florjanič je uspelo ne le to, da ima podporo celotne koalicije, ampak kar cele leve sredine. To žal ni tako samoumevno, je pa pomembno sporočilo. Rešitev, ki jo podprejo vsi, je edina formula za uspeh. Ko deluješ složno, lahko dosežeš dobre rezultate.«

Ob tem je opozoril tudi  na pomen povezovanja in sodelovanja med sosednjimi občinami, ko gre za projekte, pomembne za vso regijo in na povezavo med občino, državnim zborom ter vlado. »Priložnosti so tukaj, izgovorov ni,« je dodal.

»Kot prva županja Občine Brežice – brez političnega nahrbtnika in preteklosti, s čisto agendo in pravičnimi cilji – obljubljam, da bom delovala v skladu s svojim zastavljenim programom socialne, napredne in zelene politike, z željo po spremembi našega mesta. Željo, ki jo želim iskreno udejaniti preko svojega programa, ki je zasnovan ambiciozno in z željo po napredku. Pri svojem delu bom delovala transparentno ter ves čas vanj vključevala vse občane občine Brežice, tako v smislu stroke kot tudi aktivnega dialoga med vsemi občani,« je v svojem govoru obljubila kandidatka za županjo Mojca Florjanič.

Med svojimi prioritetami je med drugim izpostavila ustvarjanje privlačnejših pogojev za podjetnike in gospodarstvo, ki bodo poskrbeli za nova delovna mesta, zagotovitev finančno dostopnih stanovanj, da bodo mladi ostajali doma, pri čemer je poudarila pomen zgledovanja po dobrih praksah iz tujine. Tudi na področju zagotavljanja novih kapacitete za starostnike na podeželju in nove oblike bivalnih skupnosti, ki bodo drugače povezovale starostne skupine.

Dr. Robert Golob se je po vladnem obisku v Nuklearni elektrarni Krško srečal tudi s kandidatom za župana Gibanja Svoboda v Mestni občini Krško Alešem Zorkom in člani Gibanja Svoboda Krško.

Najprej je predsednik Gibanja Svoboda zagotovil, da se »pomembnosti Jedrske elektrarne Krško ne zavedamo samo danes, ko imamo pred vrati energetsko krizo, ampak že 40 let in se jo bomo zavedali še naslednjih 20 let. Nanjo smo lahko ponosni

Povedal pa je tudi svoj pogled na občino Krško in zakaj je kandidat Gibanja Svoboda pravi za funkcijo župana: »Krško mora spodbuditi lokalno gospodarstvo in začeti reševati stanovanjsko problematiko. Verjamem, da naš kandidat, tudi zaradi izkušenj iz gospodarstva te stvari razume in bo izzive lahko premagal. Ker ste bile občine v Posavju enotne, ste za regijo dosegle zelo veliko. Kandidati Svobode pa lahko ponudijo tudi direktno povezavo z državnim nivojem, pri nas boste zmeraj imeli sogovornika, ki bo razumel pomembnost lokalnih projektov.«

Temu je pritrdil tudi kandidat za župana Aleš Zorko»V Gibanju Svoboda dokazujemo, da bomo imeli odprta vrata na vladi tudi po volitvah. Tako, kot je že povedal gospod Golob, v lokalni skupnosti se začne vse, tudi demokracija. In zvišanje povprečnin občinam, ki jih je predlagala vlada Roberta Goloba, je tudi dokaz, da to niso samo besede. Kandidati so polni velikih besed, kako se bodo pogajali z vlado, mi pa z njo že govorimo, že predlagamo in že sodelujemo«.

Svoj obisk Posavja je dr. Robert Golob zaključil v Trebnjem, kjer se je srečal s kandidatom za župana Trebnjega Gregorjem Kaplanom in člani Gibanja Svoboda Trebnje.

Predsednik Gibanja Svoboda je v Trebnjem poudaril, da je vlada dvignili povprečnine, ravno zato da se bodo lahko lokalne skupnosti še lažje razvijale. Napovedal pa je tudi, da bodo »v naslednjem letu izrazito povečali investicijska sredstva. Verjetno še nikoli ni bilo investicijskih sredstev toliko, kot jih bo na voljo prihodnje leto«. S temi sredstvi bodo po besedah dr. Roberta Goloba v Trebnjem lažje izpeljali nujne projekte. Kandidatu za župana pa je ob koncu srečanja zagotovil, da so mu vrata v Ljubljani zmeraj odprta.

Županski kandidat Gregor Kaplan je na srečanju predstavil nekatere ključne razvojne projekte v Trebnjem. Poudaril je, da »nujno potrebujemo novo zgradbo osnovne šole in športno dvorano, ki je pogoj za razvoj športa, ter da moramo bolje izkoristiti kulturne in s tem tudi turistične danosti trebanjske okolice«. Kandidat za župana je za konec dodal, da »od predsednika vlade ne pričakuje konkretnih rešitev, izrazili pa je pričakovanje, da se v okviru sistemskih rešitev pomaga občinam, da bodo te lahko uspešno reševale svoje težave«.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.