Poslanke in poslanci Gibanja Svoboda aktivno vzdržujejo vezi s slovenskimi kraji, saj so iskreno prepričani, da neposreden stik z ljudmi prinaša konkretne informacije o življenju in izzivih ...

Poslanke in poslanci Gibanja Svoboda aktivno vzdržujejo vezi s slovenskimi kraji, saj so iskreno prepričani, da neposreden stik z ljudmi prinaša konkretne informacije o življenju in izzivih nekega okolja.

Poslanke in poslanci poslanske skupine Gibanja Svoboda so danes obiskali občino Kanal ob Soči, kjer so se srečali s predstavniki občine in lokalnega odbora Gibanja Svoboda. Osrednje teme srečanja so bile aktualne razmere glede spremembe okoljske zakonodaje, ki velja tudi za Cementarno Anhovo, odstranjevanje azbesta, stanje prometne infrastrukture in odseljevanje mladih.

Vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda Borut Sajovic je z zanimanjem prisluhnil predlogom iz lokalne skupnosti. »Želimo urediti velik okoljski problem za ljudi, danes smo tu zato, da slišimo občanke in občane. Prihajamo z iskrenim namenom, videti in spoznati zgodbe na terenu«. 

Miha Stegel, župan občine Kanal ob Soči je dejal, da si ne prizadevajo za zaprtje cementarne, ampak želijo, da so prebivalci obravnavani enako kot vsi ostali v primerljivih krajih. Poudaril je, da je treba zgraditi zaupanje med občani, gospodarstvom in politiko, to pa se lahko naredi le z doslednim spoštovanjem zakonodaje in objektivnim nadzorom. Poslanke in poslanci so slišali osebne zgodbe ljudi, ki trpijo zaradi onesnaženega okolja.

Kot so poudarili župan Miha Stegel, podžupanja, ki prihaja iz vrst Gibanja Svoboda Barbara Fajdiga Perše ter Bor Zorzut vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v Kanalu ob Soči, so takšni terenski obiski koristni za vse – tako za poslanke in poslance kot tudi za predstavnike lokalne politike, saj povezujejo državno in lokalno politiko, o izzivih in načrtih pa je nemalokrat lažje govoriti na terenu.

Kanal ob Soči ima sicer številne potenciale, predvsem možnost razvoja turizma.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo